Test: Pharmaceris Maternity Foliacti Stretch marks preventing cream | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem
Kemi test

Pharmaceris
Maternity Foliacti Stretch marks preventing cream

Om produktet

Pharmaceris Maternity Foliacti Stretch marks preventing creamer indeholder cyclopentasiloxane og BHA, der begge er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Derfor får cremen den dårligste kemibedømmelse, C-kolben.

Cyclopentasiloxane og cyclohexasiloxane er problematiske for miljøet.

Parfume kan give allergi og disodium edta kan være problematisk for miljøet.

Virksomhed: Ingredienserne i Pharmaceris er sikre

Dr. Irena Eris Cosmetic laboratorie Ltd., der er ansvarlig for Pharmaceris, oplyser til Forbrugerrådet Tænk Kemi, at alle ingredienserne, der er i produktet, inklusiv dem som Forbrugerrådet Tænk Kemi vurderer problematiske, er tilladte i kosmetik og plejeprodukter, samt at hvis de skulle fjerne alle stoffer, der kan udgøre en risiko for miljøet, ville de ikke være i stand til at producere et effektivt kosmetisk produkt.

De oplyser derudover, at både Cyclopentasiloxane, BHA og disodium EDTA er vurderet sikkert, at bruge i kosmetik og plejeprodukter af CIR (Cosmetic Ingredient Review Expert Panel), ligesom deres egne eksperter også har vurderet, at stofferne er sikre at bruge i det konkrete produkt.

”Generelt er det vigtigt at forstå, at mange ingredienser, især aktive ingredienser, der er dem der giver størst ønsket effekt, kan være risikable, hvis de ikke bruges på den rigtige måde. Mange af dem har begrænsninger for eksempel i koncentration, hvilke produkter, de må bruges i eller hvilke ingredienser, de kan kombineres med. Så hvis man bare læser ingredienslisten, kan stofferne fremstå problematiske, men brugt på den rigtige måde er de sikre, effektive og gavnlige."

Kemitest

Plusser

Minusser (stofferne er tilladte)

  • Uden planteekstrakter der kan give allergi
  • Uden andre allergifremkaldende stoffer
  • Med parfumestoffer
  • Med mistænkt hormonforstyrrende stoffer
  • Med miljøbelastende stoffer