Test: My Hood 145 | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem
Kemi test

My Hood
145

Om produktet

I testen indeholdt løbehjulet My Hood 145 kloparaffiner i håndtaget, både i form af de såkaldte korte samt mellemkædede klorparaffiner. Løbehjulet får derfor den dårligste kemibedømmelse.

Stofferne er uønskede, og er blandt andet på EU's liste over særligt problematiske stoffer samt på miljøstyrelsens liste over uønskede stoffer.

De er også mistænkt for at være hormonforstyrrende, og i nogle tilfælde klassificeret i EU som mistænkt for at kunne skade barnet under amning.

De kortkædede klorparaffiner (SCCP) er forbudte i forbrugerprodukter som løbehjul. Der gælder ikke tilsvarende regler for de mellemkædede klorparaffiner (MCCP).

Europlay: Vi udskifter håndtagene på både nye og gamle løbehjul

Europlay, der er ansvarlig for My Hood 145 løbehjulet, oplyser, at de har givet besked til Kemikalieinspektionen vedrørende indholdet af de ulovlige klorparaffiner i håndtaget.

I slutningen af november har Europlay startet udskiftning af håndtagene på de My Hood 145 løbehjul på lager. De får alle nye håndtag som overholder EU’s regler. 

Alle salgskanaler af My Hood 145 løbehjulet har fået besked om, at informere kunder, der har købt et My Hood 145 løbehjul om, at de kan henvende sig til forhandleren eller direkte til Europlay, som derefter vil sende nye håndtag uden klorparaffiner, som kunden kan udskifte de forurenede håndtag med. 

Endelig oplyser Europlay også, at de sørger for, at den fremadrettede produktion af My Hood 145 løbehjulet bliver med nye håndtag. 

Kemitest

Plusser

Minusser (stofferne er tilladte)

  • Uden pah'er
  • Uden flammehæmmere
  • Uden ftalater
  • Med klorparaffiner