Sådan er reglerne for tests levetid på tænk.dk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Hvor er testen?

Vi fjerner af og til test, hvis de er blevet for gamle. Læs mere om vores kriterier for test af ældre dato og hvor længe testresultater bliver liggende på vores hjemmeside.

· 10. januar 2022

Forbrugerrådet Tænk vil gerne gøre det let for dig at finde relevante og aktuelle test og gode råd om købet, brugen og afskaffelsen af mange forskellige produkter - samt dine rettigheder, hvis noget går galt, på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.

Derfor gennemgår vi ofte samtlige test på hjemmesiden og vurderer deres aktualitet. Vi fjerner løbende test på taenk.dk, efterhånden som de forældes. Det vil sige når:

  1. Når de fleste produkter eller testvinderne ikke længere kan købes i butikkerne.
  2. Når der er kommet så mange nye produkter til, at testen ikke længere er markedsdækkende.
  3. Når produktudviklingen betyder, at de parametre, der er testet for, ikke længere er relevante.

Du kan dog fortsat finde tests, der er 2, 3 eller 4 år gamle. Alder, har nemlig nødvendigvis ikke noget at gøre med, om en test fortsat er aktuel og brugbar.

Sådan finder du en test

For at finde den test, du ønsker, skal du klikke på "Test " i menuen i toppen. Her vælger du den kategori, som din test hører under. For eksempel finder du testen af fladskærme i kategorien "Elektronik", testen af plæneklippere i kategorien "Hus og have" og i kategorien "Børn" finder du blandt andet testen af autostole og klapvogne.

Er du i tvivl om, hvilken kategori den ønskede test findes i, kan du altid besøge oversigten over alle vores test på testforsiden

Sådan finder du en kemitest

I Forbrugerrådet Tænk Kemi tester vi produkter for uønskede kemikalier såsom mistænkt hormonforstyrrende stoffer, allergifremkaldende stoffer eller miljøbelastende stoffer.

For at finde en kemitest skal du klikke på "Kemi" i menuen i toppen og vælge kategorien "Kemitest". Her kan du kan finde alle vores kemitest af fx plejeprodukter, rengøringsmidler, tøj, elektronik, børneudstyr og mademballage.

I menuen "Kemi" kan du også finde kemitest og få gode råd om uønsket kemi under kategorierne "Bolig og fritid", "Plejeprodukter og kosmetik", "Børn og gravide" og "Fødevarer og køkken".

Nye test kommer løbende til

Som medlem har du fortsat adgang til massevis af aktuelle og uafhængige test af en lang række produkter. Og vi opdaterer jævnligt vores hjemmeside med nye test.

Vil du gerne have information om nye test og sidste nyt om dine rettigheder, når du handler? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, som kommer to gange om ugen.