Bedst i Test: Den bedste og billigste forsikring til sommerhuset GĂĄ til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Denne fritidshusforsikring er den bedste og billigste

Hvor får du den bedste dækning til den bedste pris, når du skal forsikre dit sommerhus eller fritidshus? Læs med her.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 30. maj 2022
Sommerhus eller fritidshus Bedst i Test Forbrugerrådet Tænk

Et gennemsnitligt sommerhus i Danmark på 80 kvm koster ifølge videnscentret Bolius 1,64 millioner kroner. Det dækker selvfølgelig over store variationer, men sommerhuse repræsenterer typisk en stor værdi for ejerne, og derfor er det også vigtigt at have styr på, hvordan forsikringen dækker. 

Forbrugerrådet Tænk har testet fritidshusforsikring hos 13 forsikringsselskaber. Til forskel fra forsikring af ejerboligen er fritidshusforsikringen en kombination af indboforsikring og husforsikring. Forsikringen af fritidshuset dækker altså både skader sket på huset og tyveri og hærværk begået mod huset. 

“Indbodækningen i fritidshusforsikringen vil ofte vil have flere begrænsninger i dækningen end en almindelig indboforsikring. Hvis man bor hele året i sit fritidshus, skal man derfor både have en husforsikring og en indboforsikring i stedet for. Selv om fritidshusforsikringen indeholder dækning af indbo, kan den ikke erstatte en normal indboforsikring,” siger projektleder Emil Rosager Schaarup, der har stået for testen.

De 13 testede forsikringer er fra Alka, Alm. Brand, FDM, GF Forsikring, Gjensidige Forsikring, If, Lærerstandens Brandforsikring, Next Forsikring, PenSam Forsikring, Sønderjysk Forsikring, TJM, Topdanmark og Tryg. 

Grundlæggende er der ikke voldsomme forskelle på, hvordan de 13 selskaber dækker fritidshuset, men der kan være detaljer, som er vigtige for dig at fokusere på. 

Et gennemsnit af flere priser pĂĄ fritidshusforsikringer

Hvis man alene ser på dækningen af fritidshuset uden at medtage prisen som parameter i testen, får selskaberne en samlet bedømmelse på mellem 55 og 68 procent, hvilket ikke er en særlig stor forskel. Forskellen i prisen på forsikringerne er langt større. 

Det koster selvfølgelig ikke det samme at forsikre alle sommerhuse, og for at give et sandsynligt billede af, hvor de forskellige selskaber ligger prismæssigt, har Forbrugerrådet Tænk indhentet priser på ti forskellige sommerhuse fordelt over hele landet i vidt forskellige prisklasser. 

Det betyder, at de priser, som du ser her i testen, er gennemsnitspriser for sommerhuse, og det er altså muligt, at du kan finde priser, der er både højere og lavere for dit sommerhus.

Dette forsikringsselskab er Bedst i Test af forsikringer til dit sommerhus

Ét forsikringsselskab har både den bedste dækning i testen og den laveste pris. 

Vil du se resultatet af testen af forsikringer til sommerhuse nu?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

FĂĄ adgang i et helt ĂĄr for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om mĂĄneden).

Allerede medlem?