Elkedler med temperaturindstilling | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Elkedler med temperaturindstilling: God til kaffe og te

Elkedler med temperaturindstilling gør det nemmere at koge vand til kaffe og te, hvor du ikke skal bruge kogende vand. Vi har testet om de fungerer.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 24. april 2020
Person bruger elkedel der kan temperaturindstilles

Elkedler med temperatur-sænkning

Elkedler er lavet til at få vandet op at koge ved 100 grader celcius. Men det er faktisk ikke den bedste temperatur, hvis du vil lave kaffe eller te. Elkedler med temperaturindstilling, gør det muligt for dig at varme vandet op til andre temperaturer end til 100 grader.

Forbrugerrådet Tænk har testet 11 elkedler hvor af 5 kan sænke kogetemperaturen.  I vores uvildige laboratorium test, har vi testet, hvorvidt elkedlerne rammer den rigtige temperatur, både når de koger helt op, og når temperaturen bliver sænket.

Sænk temperaturen i elkedlen og få bedre kaffe og grøn te

Kaffe og nogle typer af te bliver bedst hvis du ikke bruger spildkogende vand. Har du en almindelig elkedel uden temperaturindstilling, skal du derfor lade kedlen stå lidt, efter vandet er kogt op, så temperaturen falder.

Brygger du en stempelkande med kaffe, skal du ikke bruge kogende vand, for det "skolder" nemlig de kværnede kaffebønner. Sker det, bliver smagen ikke god.

  • Kaffe brygges optimalt ved 92- 96 grader.
  • Grøn og hvid te brygges optimalt ved 70-80 grader.

Disse elkedler er bedst til at reducere temperaturen

5 elkedler i Forbrugerrådet Tænks test giver dig mulighed for at ramme en temperatur under 100 grader. Alle 5 kedler er rimelig præcise til at ramme den ønskede temperatur. Disse2 kedler får en samlet bedømmelse på god i vores test og Meget god, når det kommer til temperaturindstilling.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?