Lån i din bolig: Her får du den billigste boligkredit🏡
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her får du den billigste boligkredit

En boligkredit kan give økonomisk fleksibilitet, men det er om at se sig for, for testen viser, at der er store prisforskelle. Se, hvor du får den billigste og bedste boligkredit.

Lars Nøhr Andresen, testansvarlig David Reinhardt · Foto: Getty Images · 11. maj 2023
Mand i køkken

Boligkredit er et alternativ til et traditionelt boliglån, og fungerer typisk som en kassekredit med variabel rente. Lånet, som i nogle banker kaldes et prioritetslån, er en fleksibel måde at låne i din friværdi i din ejerbolig.

Til forskel fra et realkreditlån betaler du med en boligkredit kun renter af den kredit, du har udnyttet. Desuden har du stor fleksibilitet, hvis du fx gerne vil "afdrage", idet du bare kan sætte penge ind på kontoen igen.

  Boligkredit kan være dyrere end realkreditlån

  Vores test af boligkreditter viser, at priserne generelt er højere på boligkreditter end på variabelt forrentede realkreditlån, som for mange vil være alternativet.

  Som boligejer skal man derfor gøre sig klart, at det koster lidt at opnå den fleksibilitet, som en boligkredit giver.

  Til gengæld kan en boligkredit kan være en fordel i situationer, hvor du ikke forventer at skulle bruge alle pengene på én gang, men i stedet  løbende at bruge pengene over måske fem år eller længere.

   Disse boligkreditter har vi testet

   Vi har testet variabelt forrentede boligkreditter i ni pengeinstitutter med udgangspunkt i en helårsbolig med en belåningsværdi på 2,4 millioner kroner. Prisen på boligkreditten afhænger af belåningsgraden, og derfor har vi opstillet fire belåningssituationer fra belåning på 0-40 procent til belåning på 80-95 procent af boligens værdi.

   Vi har testet boligkreditter i følgende pengeinstitutter:

   • Fynske Bank
   • Lån og Spar Bank
   • Nordea
   • VestjyskBANK
   • Nykredit Bank
   • Sparekassen Kronjylland
   • Ringkjøbing Landbobank
   • Arbejdernes Landsbank
   • Sydbank

   Her får du den billigste boligkredit

   I vores test af boligkreditter tildeler vi Bedst i Test til en bank, som i langt de fleste belåningssituationer tilbyder den laveste ÅOP.

   Se, hvor du får den billigste boligkredit

   Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

   Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

   Allerede medlem?

   Det koster det at bruge boligkreditten

   I testen af boligkredit er der taget udgangspunkt i, at en boligkredit i hele perioden i gennemsnit er udnyttet med 50 procent, og det giver ÅOP’er fra 4,0 til 14,6 procent.

   Brug skemaet herunder til at se, hvad det koster at skylde fra 100.000 kroner til 500.000 kroner på en boligkredit ved forskellige ÅOP'er. Skylder du for eksempel 250.000 kroner på en boligkredit med ÅOP på fem procent, koster det årligt 12.500 kroner.

   Jo højere beløb du har trukket på kreditten, desto større konsekvenser får det, hvis ÅOP'en også er høj.

   Årlige udgifter ved forskellige ÅOP og udnyttelse af boligkreditten (alle beløb i kroner)

   embed_boligkredit