Barbermaskine: Disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse barbermaskiner er Bedst i Test

Braun og Philips er de mest populære barbermaskiner. Men bliver de også Bedst i Test, når vi tester 34 barbermaskiner?

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 7. marts 2022
barbermaskine disse er Bedst i Test og disse anbefaler vi som gode valg

Braun og Philips er ifølge Forbrugerrådet Tænks mærkebankundersøgelse de to mest populære mærker af barbermaskiner, og langt de fleste forbrugere har et af disse to mærker.

Philips-barbermaskiner er kendt for at have barberhovedet med de tre runde skær, mens Braun-barbermaskiner har ét lige, afrundet skærehoved.

Hvilke barbermaskiner giver den bedste barbering?

Vi har testet 34 elektriske barbermaskiner. I vores barbermaskine test undersøger vi hvor godt og nænsomt de barberer, samt hvorvidt det er muligt at skifte batteri på dem. Vi har også undersøgt, hvor nemt det er at finde nye skærehoveder, og hvad disse skærehoveder koster.

Der er testet barbermaskiner fra Braun, Carrera, Grundig, Panasonic, Philips og Remington.

Skærene kan være svære at skifte

Barbermaskinernes vigtigste værktøj til at give en god barbering er skarpe skær. Hvis ikke skærene er skarpe, vil de rive i hårene og måske ligefrem flå dem op. Det vil give irritation i huden og en langsommere og mindre effektiv barbering. Derfor råder producenterne til, at du skifter skær med et interval på et halvt til to år alt efter mærke og model.

For en række af maskiner var det besværligt at finde nye skær; eksempelvis kunne vi kun finde Carreras skær på producentens tyske hjemmeside. For andre udgaver kræver det noget af en indsats at finde den rigtige modelkode, særligt hvis der er mange forskellige typer på markedet. Og er det besværligt, er der en god chance for, at man giver op.
”Hvis man ikke kan finde nye skær, forældes maskinen alt for hurtigt, så tjek gerne, om du kan finde reservedele, allerede inden du køber maskinen. Og tjek prisen. Vi kan se, at der er stor forskel på modellerne,” siger projektleder Christel Søgaard Kirkeby, der sammen med projektleder Gitte Sørensen har stået for testen.

Svært at udskifte batteriet

Barbermaskinens levetid hænger tæt sammen med batteriets levetid. På cirka halvdelen af barbermaskinerne (15 ud af 34) er det dog ikke muligt at skifte batteriet.

På 19 af de testede 34 batterier kan batteriet udskiftes, men det er ikke noget du selv kan gøre. Det kræver, at barbermaskinen leveres til et af mærkernes servicecentre. Og det er ikke såfdan, at du kan være sikker på , at det er muligt at skifte batteri, bare fordi du har købt en dyr topmodel

”Vi skal passe på ressourcerne og har brug for, at vores produkter kan holde længe. Så er det uholdbart, at det ikke er muligt at skifte batteri. Det kan virke som en bevidst strategi, der har til formål at få forbrugere til at smide ellers velfungerende barbermaskiner ud og købe nye,” siger Christel Søgaard Kirkeby.

Disse barbermaskiner er de bedste i test

De bedste barbermaskiner i testen giver en skånsom og tæt barbering, hvor de maskiner, der ikke klarer sig godt har det med at rive i skæghårene – især ved barbering med lidt længere stubbe.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?