Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Læbestifter: Undgå læbestifter med problematiske stoffer

Læbestifter kan indeholde stoffer, der er allergifremkaldende, eller mistænkt for at være kræftfremkaldende. Forbrugerådet Tænk har testet.
Af Lars Nøhr Andresen
5. December 2019
Foto: Getty Images

Flere slags uønskede stoffer i læbestifter

Læbestifter kan indeholde stoffer, der er allergifremkaldende, eller stoffer fra mineralske olier, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Stofferne er ikke nødvendige for at fremstille en holdbar læbestift, men findes alligevel i mange produkter.

Stoffer i læbestift kommer i sagens natur i direkte kontakt med huden, og en del af læbestiften også 'spist', fordi de ligger på læberne. 

Tungmetaller og mineralske olier

Læbestifterne er testet på laboratorium for indhold af tungmetaller og problematiske mineralske olier, hvoraf nogle blandt andet er mistænkt for at være kræftfremkaldende.

For hudplejeprodukter er der udbredt enighed om, at de mineralske olier ikke udgør et problem,. Det skyldes at det er meget begrænset hvad der bliver optaget gennem huden. 

I læbestifter og læbepomader, hvor du spiser en god del af produktet, kan ingredienser baseret på mineralske olier til gengæld være et problem på grund af cocktaileffekten.  

Læbestifternes deklaration er også gennemgået for indhold af for eksempel mistænkt hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer, der begge findes i flere læbestifter. 

Bliv medlem og se resten

Log ind eller køb adgang

- Få adgang til alle test og anbefalinger

- Gør de bedste køb og find de bedste produkter

- Undgå fejlkøb og at blive snydt

- Få hjælp til før, under og efter køb

- Støt vores arbejde for bedre rettigheder for alle forbrugere