Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Mobilabonnementer: Sådan finder du det billigste

Dit mobilabonnement skal passe til dit forbrug, men det kan være svært at overskue, om du har det rette abonnement. Få gode råd til, hvordan du undgår at betale for meget for din mobilpakke.
Af Martin Salamon
3. December 2015
tale i mobiltelefon
Foto: iStock

Undersøg dit eget forbrug

Dit forbrug af tale, sms, mms og data er det, der skal afgøre, hvilket abonnement du bør vælge. Start derfor med at undersøge dit forbrug.

Skriv ned, hvad du bruger din telefon til, og kig på teleselskabets oversigt over dit forbrug de seneste 6 måneder for at få en idé om, hvor meget du har brug for.

Hvor mange minutters taletid og hvor mange gigabyte data bruger du for eksempel om måneden?

Kig på prisportaler med omtanke

Prissammenligningssider på nettet hævder at kunne vise dig det billigste abonnement. Men de er ikke altid opdaterede, og de kan give et misvisende billede af, hvor du kan få det billigste teleabonnement.

Prisportaler, der er finansieret af teleselskaber, kan desuden have en interesse i at fremhæve nogle abonnementer frem for andre.

Kig på prisportaler, men tjek mindst 2-3 stykker, så du får et dybere grundlag for at vælge eller sammenlign selv abonnementer og priser på selskabernes hjemmesider.

Tjek mobilpakken jævnligt

Dit mobilbehov og teleselskabernes abonnementer kan ændre sig.

Taler du mindre i telefon, end du regner med? Køber du i virkeligheden for meget data måned efter måned? Måske betaler du for mere, end du bruger.

Tjek derfor jævnligt dit forbrug. For eksempel hver gang du betaler din regning.

Priserne hos de forskellige teleselskaber, kan hurtigt skifte, så hold øje med udviklingen. Det abonnement, du har i dag, er ikke nødvendigvis det billigste i morgen.

Vælg streamingtjenester du bruger

HBO, Spotify, Tidel kan du få med i flere mobilabonnementer, hvis du betaler lidt ekstra.

Musik- og streamingtjenesterne er dog kun en fordel at have i dit abonnement, hvis du får dem brugt.

Kig derfor efter abonnementer, der har de tjenester, du i forvejen bruger eller vil bruge.

Mobil-pakker: Se dig for, før du samler din streaming

Se hvor lang bindingsperioden er

Bindingsperioder kan låse dig fast i et abonnement, så husk at tjekke, hvor lang bindingsperioden er. Bindingsperioderne er forskellige og kan for eksempel være på 30 dage eller 6 måneder.

Tjek både hvornår du kan komme ud af dit nuværende abonnement, og hvor lang tid, du vil være bundet, til det nye abonnement, du kigger på.

Brug prisen til at forhandle

Billigere abonnementer, som du finder hos et andet teleselskab, kan du bruge til at forhandle med. En forhandling kan være løsningen, hvis du helst blive hos dit teleselskab, og de ikke har et billigere abonnement, som passer bedre til dit forbrug.

Sådan forhandler du en bedre pris:

  • Ring til dit teleselskab
  • Sig at dit abonnement er for dyrt, og at du har fundet et billigere alternativ hos et andet selskab, der passer godt til dit behov.
  • Sig at du har været glad for at være kunde hos dit teleselskab, men hold fast i, at det abonnement, du har nu, er for dyrt.
  • Giv dem mulighed for at give dig et godt tilbud.
  • Husk at få på det rene, hvor længe tilbuddet gælder, så du ikke pludselig opdager, at den nye pris eller de nye vilkår, du forhandler dig frem til, kun gælder i en begrænset periode.
  • Vil teleselskabet ikke sætte din pris ned eller give dig bedre vilkår, så overvej igen, om et skifte alligevel er det bedste for dig.