Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Budget: Lav det nemt med et budgetskema

Budgetter kan være svære at overskue, når du skal have alle dine udgifter og indtægter med. Gør det nemt at lægge et godt budget med et budgetskema.
Af Camilla Gaarder
26. Juni 2018
Budget: Lav det nemt med et gratis værktøj
Foto: iStock

Budgetskabeloner giver dig overblik

Budgetter hjælper dig med at holde styr dine penge og undgå ubehagelige økonomiske overraskelser. Men jo flere indtægter og udgifter du har, des mere omfattende bliver budgettet.

Budgetskemaer hjælper dig med at huske alle de vigtige poster og giver dig inspiration til andre poster, der også kunne være relevante at få med i budgettet.

Simple eller mere detaljerede udgaver findes i hobetal på internettet, og der er derfor rigeligt med skemaer at vælge imellem. Overvej dine behov og se, om du kan finde et skema, som både giver mening for dig og er nemt at bruge.

Hvad skal mit budget indeholde?

Start hos din bank

Banken tilbyder som regel deres eget budgetskema, som du gratis kan hente ned i Excel. Her har din bank allerede opstillet og systematiseret budgettet med kategorier og indtægts- og udgiftsposter, som du udfylder med dine egne oplysninger.

Budgetskemaet skal passe til din økonomi. Husleje, forsikringer, tandlægebesøg og tøj er nogle af de udgiftsposter, de fleste banker foreslår, men du kan altid tilføje dine egne poster og slette dem, du ikke skal bruge.

Budgetter tilknyttet netbank er også en mulighed hos nogle banker. Her er dit budget dynamisk og ændrer sig i takt med de beløb, du betaler fra dine konti. Det giver dig mulighed for løbende at følge dine udgifter og indtægter.

Husk, at bankrådgiveren er en sælger

Online-budgetter og apps gør det nemt at tilgå dit budget

Budgetskemaer findes også online eller som apps. Det gør det nemt for dig at tilgå og opdatere dit budget, selvom du ikke sidder med din egen computer.

Penge & Pensionspanelet hører under Finanstilsynet og tilbyder et online-skema til både enkeltpersoner og par. Når du har udfyldt skemaet med dine oplysninger, gemmer du budgettet, hvorefter du får tilsendt et link.   

Flere firmaer tilbyder også budgetter via apps, som du henter ned på din telefon. På den måde har du altid budgettet lige ved hånden, så du løbende kan rette til og holde øje med din økonomi.

Find den rette budget-app til dig
 

Gratis hjælp til dig med gæld

Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder anonym og uafhængig rådgivning til særligt udsatte.

Få hjælp til din gæld på gæld.tænk.dk