Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Bank: Sådan forhandler du en god aftale

Bankrådgiveren kan virke som en autoritet, men rådgiveren er også bankens sælger. Hvordan forhandler du den bedste aftale med din bank? Få hjælp her.
Af Mette Andrea Boesgaard
7. Januar 2021
Moede om bankaftale
Foto: iStock

Bankrådgiveren er en sælger

  • Betaler du for meget for dit lån?
  • Er gebyrerne på dine investeringer for høje?
  • Kan du få mere i rente på din opsparing?

Bankrådgiveren er en sælger, der skal sælge dig lån, forsikringer og andre bankprodukter, så banken kan tjene penge. Men bare fordi du er trofast kunde hos din bank gennem mange år, er det ikke sikkert, at din bank giver dig den bedste pris.      

Overvejer du at købe lejlighed eller hus? Vil du have bedre renter på dit boliglån, dit billån eller dit forbrugslån eller din opsparingskonto?

Din bank kommer ikke af sig selv og giver dig en god pris. Vil du have et godt tilbud, skal du tage initiativet og aftale et møde med din bankrådgiver.

Forbered dig på forhandlingen med banken

Bankrådgiveren kan virke som en autoritet, når det kommer til en forhandlingen med din bank. Men du behøver ikke være økonom eller have en stor opsparing for at forhandle dig frem til en god pris.

Forhandlingen med din bank skal blive en succes. Derfor skal du have argumenterne på plads og vide, hvad du vil opnå med forhandlingerne.

Er du forberedt på forhandlingen med din bank, kan du sikre de bedste priser og vilkår på dine aftaler med banken. Få råd og tips til din forhandlingen med din bank, så du kan få det bedste tilbud.

 

1. Lav et budget

Din økonomi er grundlaget for, om banken vurderer, at du er en god kunde. Har du styr på dit budget, er du bedre stillet i en forhandling med banken.

Et budget giver også et realistisk grundlag for at diskutere, om dine drømme er økonomisk mulige.

Sådan laver du et budget

2. Sammenlign…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb