Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Kombucha: Her er gået noget galt

Kombucha er er drik lavet på gæret te, og hos nogle af de testede kombuchaer, har smagen og alkoholprocenten udviklet sig i en uheldig retning.
Af Lars Nøhr Andresen
17. Maj 2021
Foto: Getty Images

Kombucha er et levende produkt

Kombuchaen får sin smag gennem en gæringsproces ligesom vin og cider, hvor noget af sukkeret i sødet te omdannes til alkohol.

Hvor meget af sukkeret, der så at sige spises af gær- og bakteriekulturen, er med til at afgøre, hvordan kombuchaen smager.

Når gæringsprocessen fortsætter en smule efter at drikken er kommet på flaske, udvikler der sig en smule kulsyre. 

Test af kombucha

Forbrugerrådet Tænk har testet 8 forskellige kombucha med ingefær. I vores kombucha test har 4 smageksperter blindsmagt drikkene, og vi har målt alkoholprocenten på laboratorium.

Vores test viser, at ikke alle kombuchaer smager lige godt, og nogen har problemer med at alkoholprocenten er for høj.

Smager bare som sød iste

En af kombuchaerne smager som om, at den slet ikke har været gennem en gæringsproces, og at det bare er den rene, søde te, som drikkes.

The Gutsy Captain Kombucha indeholder ingen kulsyre overhovedet, og den er meget sød.

Smagen minder ifølge testsmagerne overhovedet ikke…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb