Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Honning: Undgå fusk med honning

Det er fødevarefusk at tilsætte sukker til honning. Forbrugerrådet Tænk har i sin test fundet 2 honninger, hvor der er tilsat sukker. Se hvilke her.
Af Lars Nøhr Andresen
9. December 2019
Honningfusk tilsat sukker Forbrugerådet Tænk
Foto: Getty Images

Sukker i honning er et kendt problem

Honning må kun indeholde honning. Men det er et kendt problem, at nogle producenter eller importører tilsætter sukker til honningen.

Honning tilsat sukker er ikke farligt, men det tyder på fup, og det gøres for at tjene flere penge, fordi sukker er langt billigere end honning.

Smagen er ikke nødvendigvis meget anderledes, hvis blot en lille andel erstattes af sukker. Denne slags snyd bliver kun opdaget ved grundige analyser i et laboratorium, forklarer seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk Camilla Udsen.

Forbrugerrådet Tænk har testet 14 honninger solgt i danske supermarkeder for blandt andet, om de er tilsat sukker. Laboratorieprøverne viser, at 2 af honningerne uden tvivl er tilsat sukker.

Disse honninger indeholder sukker

Hvis du gerne vil være sikker på, at den honning du køber kun indeholder ren honning, skal du gå uden om disse honninger. 

Økologisk honning fra Kina tilsat sukker

Bigården økologisk honning, der stammer fra Kina, er uden tvivl tilsat sukker, viser Forbrugerrådet Tænks laboratorietest.

Se alle…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb