Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Sådan har vi testet bearnaisesovse

Bearnaisesovse har Forbrugerrådet Tænk testet 10 af fra supermarkedets hylder samt 1 hjemmelavet bearnaisesovs.
Af Lars Nøhr Andresen
5. September 2016
Foto: Thomas Dahl

2 forskellige smagstest

Testene blev dels udført på Hotel- og Restaurantskolen i Valby af 5 eksperter, dels af 107 almindelige forbrugere på et dansk certificeret laboratorium med speciale i sensorik.

Instruktioner fulgt nøje

Alle produkterne er blevet lavet/opvarmet nøjagtigt efter instruktionerne på emballagen. Forbrugervurdering foregik ved, at 107 forbrugere bedømte alle 11 prøver i tilfældig rækkefølge.

Smagsløgene blev renset mellem smagninger

Forbrugerne fik serveret cirka 50 ml sauce pr. servering. Bearnaisesovsen blev serveret i flamingokopper. Forbrugerne blev instrueret i at spise flute, smagsløse kiks og drikke vand mellem prøverne for at rense smagsløg. Forbrugerne blev, ud over at vurdere udseendet og det samlede smagsindtryk, bedt om at vurdere, om bearnaisesovsernes saltsmag, syrlighed og konsistens var tilpas.

Eksperternes vurdering med i bedømmelsen

Ekspertvurdering er fem eksperters bedømmelse af de 11 bearnaisesovse.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Forbrugervurdering, smag: 50 %,
  • forbrugervurdering, udseende: 25 %,
  • saltsmag: 5 %,
  • Syrlighed: 5 %,
  • konsistens: 5 %,
  • ekspertvurdering, smag: 5 %,
  • ekspertvurdering, udseende: 5 %.