Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Undgå at ødelægge din stegepande med disse 5 råd

Stegepander med non stick-overflade kan nemt ødelægges, hvis du ikke behandler dem ordentligt. Undgå at ødelægge din stegepande med disse 5 nemme råd fra Forbrugerrådet Tænk.
Af Jesper Frydland-Raun
18. Juni 2018
Undgå at ødelægge din stegepande med disse 5 råd
Foto: Getty Images

Undgå overophedning af stegepanden

Hvis panden overophedes, kan non stick-belægningen blive brændt af og miste sin non stick-evne. Belægningen kan også frigive sundhedsskadelige stoffer.

Panden vil da typisk blive mørkebrun i overfladen.

Opvarm aldrig din non stick-pande på induktion uden indhold, da det er en meget hurtig varmekilde. Vær opmærksom på om fedtstoffet begynder at ryge. Det er tegn på, at panden er for varm.

Test: Find den bedste stegepande med slip-let

Ingen skarpe køkkenredskaber

Spatel, gaffel og ske i stål kan ridse og ødelægge pandens belægning.

Brug i stedet køkkenredskaber af træ eller kunststof. Hvis de er lavet af kunststof, så tjek hvor meget varme køkkenredskaberne kan tåle.

Ingen rester på stegepanden

Opbevar ikke madrester i panden, da syren i maden kan gå til angreb på pandens belægning.

Rigtig rengøring af stegepanden

En non stick-pande skal gøres ren med opvaskemiddel og skures med en blød børste eller svamp efter brug.

Det er vigtigt, at panden bliver gjort ordentligt ren, da mad- og fedtrester og brændte æggehvidestoffer ellers kan sætte sig i belægningen – og så har du lige pludselig ikke en non stick-pande.

 

Smid ødelagte stegepander ud

Pander, hvor overfladebelægningen begynder at løsne, må ikke længere bruges.

Udtjente pander skal afleveres på genbrugspladsen, når de kasseres.