Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Dampovne: Vær opmærksom på forskellene

Dampovne kommer i vidt forskellige størrelser og typer. Ovne med damp er dyre og nogle kan kun tilberede med damp. Vælg din ovn med omhu.
Af Lars Nøhr Andresen
2. Juli 2015
Dampovne er vidt forskellige
Foto: iStock

Damp er godt til flere ting

Dampovne har været brugt i professionelle køkkener i mange år, men er først nu ved at komme ud i det private, danske køkkener.

Fisk og grøntsager er godt at tilberede ved ren dampfunktion - madvarerne bevarer smagen bedre, når de dampes, i stedet for at koges.

Brød og kød kan tilberedes ved en kombination af damp og varmluft, hvor dampen gør maden mere saftig, og varmluften stadig gør stegen sprød og bager brødet.

Test: Find en god og billig ovn med vores test af almindelige ovne

Dampovne er dyre

Dampovne til private hjem er endnu et eksklusivt produkt i Danmark.

Prisen på dampovne er generelt væsentligt højere end på almindelige ovne, og flere af ovnene i testen sælges kun gennem køkkenfirmaer, når man køber nyt køkken.

Priserne for en dampovn er større end for almindelige ovne. Du kan få dampovne, der både kan tilberede med damp, som almindelig ovn og som kombiovn, hvor damp og varmluft kombineres.

Ny test af dampovne på vej

Ny test af dampovne er klar til efteråret 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når testen er klar.

Dampovne er vidt forskellige

Forbrugerrådet Tænk testede 10 dampovne i 2015. Testen viste, at der er stor forskel på ovnenes størrelse. De forskellige ovne egner sig til forskellige køkkener og forskellige ønsker om funktionalitet.

Almindelig ovn med dampfunktion (kombiovn) med volumen på cirka 70 liter, der kan erstatte den almindelige ovn i køkkenet:

  • Electrolux EOB9956VAX
  • Aeg BS836680SM
  • Electrolux EOB8841WOX
  • Aeg BS831410SM

Almindelig ovn med dampfunktion (kombiovn) med mindre volumen, som måske kan erstatte den almindelige ovn i køkkenet, hvis du kan klare dig med en mindre ovn.

  • Bosch CSG636BS1/01 - 47 liter volumen
  • Whirlpool AMW599/IXL - 29 liter volumen
  • Asko OCS8456S - 51 liter volumen

Almindelig ovn med begrænset dampfunktion med volumen på cirka 70 liter. Ovnen kan ikke tilberede mad ved ren damp, men kun som varmluft eller som kombiovn.

  • Ikea Mirakulös

Ren dampovn med volumen på 70 liter. Kan kun tilberede mad med damp.

  • Siemens CD634GBS1/01