Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan kommer du af med dine gamle hvidevarer

Hvidevarer er store og uhåndterlige for de fleste. Men der er mange muligheder for at skille sig af med dem på en både miljørigtig og overkommelig måde.
Af Signe Bønsvig
25. Februar 2016
Foto: iStock

Bortskaffelse af gamle hårde hvidevarer

Køleskabe, vaskemaskiner og opvaskemaskiner kan være besværlige at skille sig af med, når de ikke virker længere eller du har købt nye. Læs her, hvordan du nemt kommer af med hvidevarerne.

Køb en ny - giv den gamle til forhandleren

Forhandleren, som sælger dig en ny vaskemaskine eller fryser, kan du som regel få til at tage den gamle med, når den nye er blevet afleveret.

Hvis der ikke er noget i vejen med den gamle vare, kan du også prøve at lade den indgå i handlen, så du kan få en lavere pris for den nye.

Få hjælp til at komme af med din hvidevare

Forretninger og leverandører med afhentningsservice er en god mulighed, hvis du ikke selv kan få bakset din hvidevare ud af huset og kørt væk.

De fleste store butikskæder tilbyder afhentning og bortskaffelse på miljørigtig vis. Prisen varierer mellem 150 og 300 kr.

Gamle hårde hvidevarer er fulde af ressourcer og kan derfor have værdi for forhandlere og leverandører. Derfor skal du ikke være bleg for at prutte om prisen for en afhentning.

Skrot din hvidevare på genbrugspladsen

Miljøskadelige stoffer findes i alle hårde hvidevarer og derfor kan du ikke bare sætte din vare ud til storskrald, så den stor i al slags vejr på fortovet i flere dage.

Undersøg mulighederne for storskrald i din kommune, og hvornår du kan sætte din hvidevare på gaden, så den bliver afhentet hurtigt.

På genbrugspladser er der mulighed for at aflevere gamle hvidevarer, så de bliver bortskaffet på den mest miljørigtige måde.

Kør den gamle vare til en brugt-forhandler

Der findes flere forhandlere rundt om i landet, som køber og sælger brugte hvidevarer. Ring rundt til dem, der er nærmest dig og forhør dig om afhentning. Vær dog forberedt på, at de fleste ikke tilbyder den mulighed.

Afmonter varen inden afhentning

Vær opmærksom på at afhentning ofte forudsætter, at varen er afmonteret på forhånd.