Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Alarm med vagtordning: Nytter det?

Alarmsystemer findes i alle prisklasser, men kun i de dyreste får du vagter med, der rykker ud ved alarm. Spørgsmålet er, hvad du egentlig får ud af det?
Af Thomas Lemke
5. December 2017
Vagtværn er ikke til megen nytte
Foto: Thinkstock

Vagten fanger ikke tyven

Vagtværn følger med de dyreste alarmsystemer. Det betyder, at der døgnet rundt rykker en vagt ud, hvis din alarm går. Men tro ikke, at vagten fanger tyven eller forhindrer, at dine ting bliver stjålet. 

Tyven kan nemt være væk, inden vagten når ud til dit hjem, selv om vagten rykker ud, så snart alarmen går. Selv hvis vagten kun bruger 20 minutter på at nå ud til dit hjem, kan tyven have nået at stjæle en del af dine ting og være væk for længst.

Pristjek: Hvad koster en alarm med vagt?

Vagten ringer til politiet

Vagten kan i enkelte tilfælde finde tyven i aktion. I den situation skal du ikke regne med, at vagten fanger tyven. Selvom de ligesom alle andre kan foretage en civil anholdelse, er det ikke det, der er deres opgave. I stedet ringer de til politiet.

... og en håndværker

Vagtens primære job er at få fat på en håndværker, der kan sikre den smadrede dør eller vinduesrude og beskytte huset. Så kan tyven ikke komme ind samme sted igen.

Vagten venter på stedet, til det er i orden.

Sikring er mere effektivt

Vagtens opgaver er altså begrænsede, og i mange tilfælde vil en god ordning med nabohjælp være et bedre valg. Det er bedre til forebyggelse og en hel del billigere. Derudover betyder det meget, at indgangene til dit hjem er sikrede, så tyven får svært ved at komme ind.

Sådan sikrer du din bolig mod indbrud