Disse indendørs overvågningskameraer er bedst i test | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse indendørs overvågningskameraer er bedst i test

Et indendørs overvågningskamera, kan holde øje med dit hjem, når du ikke er der. Vi har testet 15 kameraer og anbefaler tre. Se hvilke der er bedst i testen her.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 21. april 2022
Disse indendørs kamera er Bedst i Test

Vil du gerne sætte kameraer op i dit hjem, som giver dig besked og filmer, hvis der er bevægelse i dit hjem, når du ikke er hjemme? Så er der mange kameraer på markedet at vælge imellem, men ikke alle er lige gode.

Vi har testen 15 indendørs overvågningskamera. I vores test ser vi på hvor godt kameraerne optager billede og lyd, om de reagerer på bevægelse, om de er brugervenlige og ikke mindst hvor sikre de er i forhold til at beskytte dine data.

Vi har testet følgende mærker: Arlo, Blink, D-Link, Eufy, Ezviz, Google, Ring, Somfy og TP-Link

Sådan virker indendørs overvågningskameraer

De kameraer vi har testet fungerer stort set på samme måde. Kameraet er tilknyttet din telefon og giver besked typisk via en app, hvis der er bevægelse i rummet. De fleste kameraer giver dig mulighed for at slukke for overvågningen fx når du er hjemme.

Mange af kameraerne har også infrarød funktion, så det er muligt at se sort-hvide billeder i mørke. Kameraerne er installeret med en mikrofon, så du kan høre, hvad der sker i nærheden.

Vores test viser, at der er meget stor forskel på hvor godt bevægelsessensorerne virker på kameraerne og hvor gode de er til at optage afhængig af hvor meget lys der er i rummet.

Kameraet fungerer typisk via hjemmets Wifi, som det benytter enten direkte fra kameraet eller via en base, som medfølger. Nogle kameraer kan også integreres med fx Alexa, Apple homekit mm. I vores test, kan du under specifikationer, se hvilke muligheder de enkelte kameraer har.  

Overvågningskamera med og uden abonnement

Nogle indendørs overvågningskameraer kræver, at du tegner et abonnement, for at kunne gemme optagelserne. Det kan være interessant, hvis du fx har et indbrud og gerne vil overdrage optagelserne til politiet. Abonnementet er nogen gange også nødvendigt, hvis du vil se liveoptagelse, gense optagelserne og lave bevægelsesregistrering

Andre kameraer har mulighed for at gemme optagelserne lokalt på et SD kort og kræver ikke abonnement for at få notifikationer mm.

Disse indendørsovervågningskameraer er de bedste i test

I testen anbefaler vi tre overvågningskameraer. Vi anbefaler både kameraer som kræver abonnement, for at fungere optimalt og kameraer som ikke kræver abonnement.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?