Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Bilferie: Husk forsikringen, hvis du kører til udlandet

Forsikringen skal du have styr på, når du kører på ferie i udlandet. Selv om du er dækket af vejhjælp i Danmark, er du ikke nødvendigvis dækket i udlandet.
Af Mette Andrea Boesgaard
15. Juni 2021
Bilferie og forsikringer: Husk det røde SOS-kort
Foto: iStock

Coronavirus: Dækker din rejseforsikring?

Rejser du til udlandet, dækker din rejseforsikring som udgangspunkt, hvis du bliver syg, kommer ud for uheld eller har udgifter som følge af tyveri. Også selv om du rejser til et land eller område, hvor Udenrigsministeriet fraråder dig at rejse hen på grund af corona.

Men du skal være opmærksom på, at flere forsikringsselskaber ikke dækker, eller kun delvist dækker skader og situationer relateret til coronavirus.

Bliver du smittet med coronavirus, kan du derfor risikere selv at skulle betale for eksempel for indlæggelse eller for at blive testet for coronavirus.

Selv, hvis forsikringen dækker, kan corona-situationen gøre det besværligt for dig at komme hjem eller blive behandlet af en læge i udlandet. For eksempel, hvis landet pludselig lukker ned eller sygehuset er overfyldt.

Tjek med dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket.

Er du dækket af autohjælp i udlandet?

Bilferien kan hurtigt blive ødelagt, hvis din bil går i stykker, eller du kommer ud for et uheld undervejs. Der er to forsikringer, du skal have styr på, før du rejser:

  • Ansvarsforsikring – lovpligtig (det grønne kort)

  • Kaskoforsikring – sikrer hos de fleste selskaber, at du kan få velhjælp i udlandet, hvis du får brug for det (det røde kort)

Undgå dyre overraskelser på bilferien - få styr på dine forsikringer, før du rejser.

Bilforsikring: Sådan vælger du den rigtige

Ansvarsforsikringen dækker også i udlandet

Din ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at lave skader på eksempelvis en anden bil og dens fører. 

Ansvarsforsikring er lovpligtigt i EU. Den ansvarsforsikring, du har som en del af din bilforsikring, gælder i alle EU-lande.

Din nummerplade er i de fleste lande nok til at bevise, at du har en ansvarsforsikring. Men i nogle enkelte lande udenfor EU skal du have et grønt kort som bevis på, at din bil er ansvarsforsikret.

Det grønne kort får du af dit forsikringsselskab.

Se, hvilke lande der kræver det grønne kort hos Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring

Vejhjælp: Få det i kaskoforsikringen eller som separat abonnement

Går bilen i stykker, kan du få vejhjælp på ferien.

Vejhjælp i udlandet er en del af din kaskoforsikring, hvis du er forsikret hos et forsikringsselskab, der er medlem af Rødt Kort-ordningen hos SOS International.

Ikke alle forsikringsselskaber er med i Rødt Kort-ordningen. Tjek, om dit forsikringsselskab er medlem af Rødt Kort-ordningen, før du rejser ud.

Rødt Kort-ordningen giver dig autohjælp i Europa og i en række andre lande som for eksempel Israel og Tunesien. På SOS Internationals hjemmeside kan du se, om dit ferieland er dækket af Rødt Kort-ordningen.

Har du ikke en kaskoforsikring, kan du ikke få hjælp gennem Rødt Kort-ordningen. Du kan derimod købe vejhjælp i udlandet separat.

Rødt Kort-ordningen dækker blandt andet vejhjælp, bugsering og hjemtransport. Men ordningen dækker ikke alt. For eksempel er tolkebistand og fastkørsel i sne ikke dækket.

Læs hvad der er inkluderet i Rødt Kort-ordningen på SOS Internationals hjemmeside

Registreringsattest

Når du kører på bilferie, skal du også huske din registreringsattest. Du skal tage den originale udgave med - her er en kopi ikke nok. De nye registreringsattester består af en del I og en del II. Det er del I, du skal tage med. Hvis din attest er fra før den 5.12.2005, skal du dog have hele din attest med dig på ferie.