Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Printerkøb: Det skal du vide før køb

Ved køb af ny printer kan det være svært at vurdere, hvad du skal gå efter. Vi hjælper dig med de vigtigste overvejelser, inden du køber.
Af Signe Bønsvig
10. Marts 2016
printer
Foto: iStock

Køb af printer: Kend disse 3 printertyper

Toner eller blækprinter, farve eller sort/hvid - dit valg skal afhænge af, hvad du skal bruge printeren til.

Der er tre overordnede typer af printere:

 • Laserprinter:
  Laserprinterne er generelt set billige i udskrift, når det gælder sort/hvid.  Er dit primære behov at udskrive store mængder tekst, er det en fordel med en laserprinter, da de generelt set er billige i udskrift.
  Laserprinter kan desuden printe hurtigere end inkjet, fordi den bruger toner i stedet for blæk. Farvegrafik- og fotoprint kan godt klares på en farve-laserprinter, men kvaliteten er ikke optimal. Der klarer inkjetprintere sig væsentligt bedre – og billigere.
   
 • Inkjetprinter:
  Grafik, billeder og blandet indhold har du de bedste forudsætninger for at printe på en inkjetprinter. Den gør det både billigere og bedre end en laserprinter. Det er også værd at tage med, at de fleste inkjetprintere fylder mindre end laserprintere. Fotoprintere er altid blækprintere (inkjet) og kan ofte printe i gængse fotoformater som fx 10x15 cm.
   
 • Multifunktionsprinter:
  Multifunktionsprintere kan både scanne, kopiere og printe. De fås både som laser- og inkjetprintere. De er til at få for rimelige penge, så overvej om du ikke bare en gang imellem har brug for scanner eller kopifunktion, før du køber en standardprinter uden.Scanning og kopiering fungerer fint til de flestes behov på in multifunktionsprinter. Det er kun hvis du har brug for professionel kvalitet, at du måske skal have separate maskiner i stedet for en alt-i-en.

Funktioner på printeren, du kan have brug for

En printer udskriver tekst og billeder på et stykke papir. Men langt de fleste printere kan mere end det, og mange printere har også funktioner, der gør dit arbejde lettere. Herunder gennemgår vi de mest almindelige ekstrafunktioner, der kan være rare at have.

 

Trådløs forbindelse

Print fra bærbare computere eller flere forskellige computere i hjemmet, klarer du nemmest, hvis du køber en netværksprinter med wifi, som alle computerne kan tilsluttes.

Wifi forbindelsen gør det muligt for dig at printe uden at skulle forbinde med kabel fra computer til printer.

Blæk-…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

 • Find de bedste produkter

 • Undgå at blive snydt

 • Få mere end 150 uvildige test

 • Modtag medlemsmagasin

 • Få hjælp før, under og efter køb