Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Når Facebook beder om dit nummer

Sociale medier beder i flere tilfælde sine brugere om telefonnummer, så deres konto bliver bedre sikret. Men hvad betyder det egentlig, og er det en god idé at give Facebook eller andre sociale medier dit nummer?
Af Annelene Højvang Larsen
27. Januar 2016
Når Facebook beder om dit nummer

Telefonnummer validerer din konto

Når Facebook beder om dit telefonnummer, er det for at sikre din Facebook-konto, men også for at sikre at du ikke opretter flere konti.

Det er nemlig en overtrædelse af Facebooks vilkår at have mere end en konto.

Facebook må ikke kontakte dig uden tilladelse, og ifølge deres vilkår bruges telefonnummeret til at sikre, at du er dig, og at du kun opretter forbindelse til Facebook med én konto.

Du skal selv skjule nummeret

Vær opmærksom på, at dit telefonnummer kan fremgå af din tidslinje fra det øjeblik du oplyser det til Facebook. Det er derfor dig selv, der skal ændre dine indstillinger, hvis dit telefonnummer skal være skjult.

Sådan vælger du, hvem du deler dit nummer med:

  • Gå til din tidslinje.
  • Find afsnittet Kontaktoplysninger, og klik på Rediger.
  • Brug målgruppevælgeren til at vælge, hvem der skal kunne se dit mobilnummer.
  • Klik på Gem.

Forbrugerrådet Tænk mener: Det kan være problematisk

”Vi har forståelse for, at Facebook gerne vil sikre sig, at deres brugere er dem, de udgiver sig for at være. Men som bruger skal man virkelig tænke sig godt om, inden man deler sit telefonnummer med Facebook.

Et telefonnummer er meget personligt og kan nå forbrugeren helt ind i stuen. Det nummer overdrager man til Facebook og på sigt formentlig også til deres mange millioner samarbejdspartnere, da Facebook løbende ændrer deres vilkår.

Endelig er det problematisk, at ens telefonnummer automatisk føjes til tidslinjen, hvis man ikke selv er opmærksom på at begrænse delingen.”

Anette Høyrup, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk