Billetter til festival, koncert eller fodbold: Her er dine rettigheder | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Billetter til festival, koncert eller fodbold? Her er dine rettigheder

Har du købt billet til et event, der bliver aflyst, eller fortryder du dit køb? Læs her, hvilke rettigheder du har.

Jesper Frydland-Raun · Foto: Getty Images · 7. juni 2021
Koncert

Hvad sker der med dine billetter til en koncert, festival eller fodboldkamp, hvis eventet bliver aflyst? Eller hvis du finder ud af, at du ikke kan deltage alligevel?

Få styr på dine rettigheder her.

Hvis eventet bliver aflyst eller datoen rykket

Bliver eventet aflyst eller datoen rykket på grund af uforudsete hændelser, som vi eksempelvis har set det med coronavirus, har du ret til at få pengene tilbage.

Der kan være særlige betingelser knyttet til din billet. Arrangøren vil sandsynligvis kontakte dig og informere om, hvordan de vil løse situationen. Gør de ikke det, så kontakt selv arrangøren.

Har du købt hotel og transport i forbindelse med arrangementet? Hvis du lider økonomiske tab i forbindelse med aflysningen, kan du være berettiget til at få dækket dine udgifter. Dette gælder ikke, hvis der er tale om en force majeure situation – altså en situation som arrangøren ikke er herre over.

Om en situation betragtes som force majeure eller ej afhænger af, hvad der står i aftalen, når du køber billetten. Det kan eksempelvis være angivet, at force majeure omfatter epidemier eller karantæner pålagt af offentlige myndigheder.

Er du utilfreds med arrangørens vurdering? Så kan du klage til Forbrugerklagenævnet.

Hvis du fortryder billetkøbet eller bliver forhindret

Fortryder du, at du har købt en festivalbillet? Eller bliver du forhindret i at deltage i en koncert eller fodboldkamp? Som grundregel kan du ikke få billetten refunderet af arrangøren eller billetsælgeren.

Nogle billetsælgere vil dog lige nu grundet coronavirus tilbyde dig retten til at afbestille dine billetter med kort varsel – eksempelvis hvis du bliver utryg over at skulle deltage i arrangementet, eller hvis du mærker symptomer på sygdom.

Kan du ikke få refunderet billetten, så kan du i stedet forsøge at sælge den på det private marked – for eksempel til en ven eller på nettet. Du kan også forsøge at videresælge billetten på en autoriseret bytteside såsom Ticketmaster.

Sælger du din billet, må du ikke tage mere for billetten end det, du selv købte den for (inklusiv gebyr). I Danmark er det nemlig ulovligt at videresælge billetter til koncerter eller andre kulturelle arrangementer til en højere pris end den, arrangøren har udbudt dem til.

Sælger du billetten til en højere pris, end du købte den for, kan du blive straffet med bøde. Reglerne er til for at undgå såkaldte billethajer, der køber billetter og sælger dem videre med fortjeneste. Loven skal sikre, at det er muligt for dig og alle andre at deltage i kulturarrangementer på lige fod.

Hvis du bliver syg lige før et arrangement

Sygdom op til eksempelvis en festival kan forhindre dig i at komme af sted.

Festivalbillettens værdi kan du normalt få dækket af en afbestillingsforsikring. Har du en årsrejseforsikring, vil du muligvis allerede have en afbestillingsforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab og hør, hvordan du er dækket.

Afbestillingsforsikring kan du muligvis også købe som en tillægsforsikring, når du køber billetten. Men overvej, om det er pengene værd

Forbrugerrådet Tænk mener: Snyd ved billetsalg til koncerter, fodboldkampe med videre skal bremses


"Reglerne for billetsalg til kultur- og sportsbegivenheder er klare, men vi savner, at myndighederne – både i Danmark og i EU – gør mere for at håndhæve reglerne. Vi arbejder for, at salgsplatforme i højere grad end i dag skal overholde reglerne, og at det bliver nemmere for myndighederne at håndhæve reglerne.

Her på taenk.dk finder du oplysning om billetsnyd og får hjælp til at undgå falske billetter."

Rikke Seerup Krogsgård, jurist hos Forbrugerrådet Tænk