Reparation eller bytning: Hvem bestemmer?
Reklamationsretten giver dig ret til at bytte varer med fejl eller mangler. Men sælgeren af varen kan i nogle tilfælde bestemme, om han vil bytte varen eller i stedet reparere den.

Går din vaskemaskine, smartphone eller et andet køb i stykker de første 2 år efter dit køb, kan du klage over den. Forhandleren skal så hjælpe dig med at løse problemet.
Men kan forhandleren bestemme, om varen skal byttes eller repareres? Eller kan du? Få styr på dine rettigheder her.
Du bestemmer – som regel
Når dit køb går i stykker, er det som udgangspunkt dig, der bestemmer, om produktet skal repareres eller byttes til en ny vare.
Sælgeren kan dog i visse tilfælde sige nej til dit krav om bytning eller reparation.
Sælgeren bestemmer – i visse tilfælde
Sælgeren kan nægte at bytte din vare til en ny, hvis det er umuligt at skaffe en ny, identisk vare.
Sælgeren kan også nægte at bytte din vare, hvis han kan dokumentere, at det giver ham uforholdsmæssigt store omkostninger at bytte den frem for at reparere den.
Forskellen i prisen mellem de 2 løsninger skal være "uforholdsmæssigt stor", og det skal sælgeren bevise, før han kan afvise at bytte varen. Det er altså ikke nok, at det er dyrere at bytte varen end at reparere den.
Kan sælgeren ikke bytte varen, skal han reparere varen eller give dig pengene tilbage.
En reparation af din vare kan du på samme måde heller ikke kræve, hvis det er umuligt at skaffe de nødvendige reservedele til din vare.

Reklamation: Hvem skal bevise hvad?
Klager du over en vare? Når du reklamerer, er der klare regler for, hvem der skal bevise, at varen er i stykker. Få styr på reglerne her.

Garanti og reklamationsret: Hvad er forskellen?
Garanti og reklamationsret dækker over to helt forskellige ting. Men hvad er forskellen? Få svaret her.

Fortrydelsesret: Tager du produktet i brug, mister det værdi
Når du bruger din fortrydelsesret og sender en vare retur, vil webshoppen vurdere, om varen har mistet værdi, men hvornår og hvor meget må butikken trække fra?