Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Billetter til festival, koncert eller fodbold: Her er dine rettigheder

Bliver koncerten, fodboldkampen eller festivalen aflyst, eller fortryder du dit køb? Se, hvordan du skal forholde dig her.
Af Jesper Frydland-Raun
6. Marts 2020
BIlletter: Her er dine rettigheder, hvis du fortryder eller koncerten bliver aflyst
Foto: Getty Images

Køb dine billetter i god tid

Festival, koncert- og fodboldbilletter skal du købe i god tid, hvis du vil være sikker på, at de ikke bliver udsolgt. Du vil måske også kunne få billetten billigere, hvis du køber den i god tid.

Køber du billetten tidligt, skal du vide, om festivalen, koncerten eller kampen passer ind i dine planer. Ellers kan du risikere at stå med en billet, du ikke kan komme af med igen.

Eventet kan også blive aflyst på grund af uforudsete hændelser, eller du kan fortryde dit køb. Læs, om dine rettigheder her. 

Hvis eventet bliver aflyst

Festival, koncert- og fodboldbilletter kan du som udgangspunkt kun få refunderet, hvis eventet bliver aflyst.

Bliver koncerten eller fodboldkampen aflyst på grund af uforudsete hændelser eksempelvis ved smitsomme sygdomme som coronavirus?  Så har du ret til at få refunderet din billet og få pengene tilbage.    

Der kan være særlige betingelser knyttet til din billet. Kontakt koncert- eller fodboldarrangøren, og hør, hvordan de vil løse situationen. Måske kan arrangøren eller billetsælgeren rykke eventet til en anden dato, som du kan få nye billetter til.

Lider du økonomiske tab i forbindelse med aflysningen? Så kan du være berettiget til at få dækket dine udgifter til for eksempel transport og hotel. Dette gælder ikke, hvis der er tale om en force majeure situation – altså en situation som arrangøren ikke er herre over. Lige nu er det ikke afklaret om regeringens anbefaling til koncertarrangørerne betyder, at de kan tale om en force majeure situation.

Er du utilfreds med arrangørens vurdering? Så kan du klage til Forbrugerklagenævnet.

Sådan klager du til Forbrugerklagenævnet

Hvis du fortryder billetkøbet eller bliver forhindret

Fortryder du, at du har købt en festivalbillet? Eller bliver du forhindret i at deltage i en koncert eller fodboldkamp? Så kan du ikke få billetten refunderet af arrangøren eller billetsælgeren.

Billetten kan du også sælge på det private marked – for eksempel til en ven eller på nettet. Men husk reglerne for, hvor meget du må tage for billetten.

Sælger du din billet, må du ikke tage mere for billetten end det, du selv købte den for - inklusiv gebyr.

I Danmark er det nemlig ulovligt at videresælge billetter til koncerter eller andre kulturelle arrangementer til en højere pris, end den arrangøren har udbudt dem til.

Sælger du billetten til en højere pris, kan du efterfølgende risikere at blive straffet med bøde.

Reglerne er til for at undgå såkaldte billethajer, der køber stort ind af billetter og sælger dem videre med fortjeneste. Loven skal sikre, at det er muligt for dig og alle andre at deltage i kulturarrangementer uden at betale overpris.

Undgå billethajer: Køb dine billetter sikkert

Forsikring kan dække dig ved sygdom

Sygdom op til festivalen kan forhindre dig i at komme af sted.

Festivalbillettens værdi kan du normalt få dækket af en afbestillingsforsikring. Har du en årsrejseforsikring, vil du muligvis allerede have en afbestillingsforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab og hør, hvordan du er dækket.

Afbestillingsforsikring kan du muligvis også købe som en tillægsforsikring, hvor du køber billetten. Men overvej om det er pengene værd.

Er afbestillingsforsikringer en god idé?

Sælg din billet videre på autoriserede byttesider

  • ticketmaster.dk/feature/fanguarantee
  • roskilde-festival.dk/tickets

Forbrugerrådet Tænk mener: Snyd ved billetsalg til koncerter, fodboldkampe med videre skal bremses

Reglerne for billetsalg til kultur- og sportsbegivenheder er klare, men vi savner, at myndighederne – både i Danmark og i EU – gør mere for at håndhæve reglerne. Vi arbejder for, at salgsplatforme i højere grad end i dag skal overholde reglerne, og at det bliver nemmere for myndighederne at håndhæve reglerne. 

Her på taenk.dk finder du oplysning om billetsnyd og får hjælp til at undgå falske billetter.

Rikke Seerup Krogsgård, jurist hos Forbrugerrådet Tænk