”Hvorfor betale 2 procent, når jeg kan nøjes med 0,4?”
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Martin har flyttet sine investeringer: ”Hvorfor betale 2 procent, når jeg kan nøjes med 0,4?”

Efter at have fået rådgivning hos Pengeministeriet, har Martin Hare Hansen flyttet sine investeringer for at slippe for at betale høje omkostninger til banken.

Christina Vejsgaard · Foto: Privatfoto · 18. oktober 2023
Portrætfoto af Martin Hare Hansen

Imagecredit: Privatfoto

I foråret blev Martin Hare Hansen fra Brønderslev opmærksom på, at han som medlem hos Forbrugerrådet Tænk havde mulighed for at få gennemgået sine investeringer af Pengeministeriet. Og da han længe havde haft fornemmelsen af, at banken måske scorede for stor en gevinst på at administrere hans opsparing, slog han til.

”En bankrådgiver er jo en, der skal sælge bankens produkter, men hos Pengeministeriet havde jeg absolut indtryk af, at det er vederhæftigt, og at de ikke råder mig til noget, der ikke er i min interesse,” siger Martin Hare Hansen.

Han fortæller også, at han har været ”ovenud tilfreds” med rådgivningen, der har klædt ham på til at trække investeringerne ud fra bankernes investeringsprodukter. Omkostningerne viste sig nemlig at være meget højere, end det han skal betale, nu hvor han selv administrerer investeringerne.

Samtidig var Pengeministeriet med til at give ro i maven over selv at stå med investeringerne.

”Jeg havde brug for lige at overveje det og undersøge det, inden jeg tog skridtet. Jeg er fuldstændig tryg nu – på grund af rådgivningen fra Pengeministeriet,” siger Martin Hare Hansen.

Han er langt fra det eneste af Forbrugerrådet Tænks medlemmer, der har benyttet sig af medlemsfordelen. I løbet af det første års tid har medlemmerne fået analyseret formue for 680.000.000 kroner – og samtalerne viser, at medlemmerne betaler mindst 50 procent mere, end de havde forestillet sig eller kunne læse sig frem til hos bankerne.

Martin Hare Hansen fortryder kun, at han ikke kiggede på at flytte investeringerne tidligere. For med renters rente kunne gevinsten have været endnu større, hvis han havde handlet tidligere. Derfor opfordrer han også andre til at se på, om de er tilfredse med den måde, deres penge er investeret på.

”Hvorfor er der ikke flere, der gør det her? De mister kolossale beløb i deres opsparing – det er også ubegribeligt, at jeg ikke selv har gjort det før,” siger han.