Investeringsforeninger? Læs dette, før du investerer Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Investerings­foreninger: Sådan kommer du i gang 

Investeringsforeninger og puljeordninger gør det let for dig at investere din opsparing. Men store gebyrer kan koste din opsparing dyrt i afkast.

Foto: Getty Images · 8. marts 2022
Man sidder på kontor, kigger på de investeringsforeninger, han har valgt

Vil du investere noget af din opsparing, skal du sikre dig en god spredning i dine investeringer både i forhold til brancher og lande, så du får en bred portefølje – og dermed mindre risiko for at tabe dine penge.

Køber du én aktie i ét selskab afhænger din investering af, hvordan det ene selskab klarer sig. Det kræver en vis forståelse og interesse for, hvilke værdipapirer du skal investere i.

Investering via investeringsforeninger er en forholdsvis enkel og tilgængelig måde at sikre dig en god spredning af din risiko på. Investerer du via en investeringsforening, fordeles din risiko typisk på fx 30-60 forskellige aktier.

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du overlader ansvaret for din investering til en investeringsforening? Få hjælp her.

Hvad er en investeringsforening?

I en investeringsforening går en række investorer – forbrugere som dig – sammen om at investere deres penge i værdipapirer.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?