Forbrugerrådet Tænk dropper Pengepriser.dk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Forbrugerrådet Tænk dropper Pengepriser.dk

Prisportalen lever ikke op til ønskerne fra Forbrugerrådet Tænk, som nu trækker sig fra samarbejdet.

Morten Steiniche · 27. september 2023
Bank

Forbrugerrådet Tænk trækker sig fra samarbejdet om hjemmesiden Pengepriser.dk, en portal til at sammenligne bankernes priser, efter at have samarbejdet med Finans Danmark om igennem flere år.

”Vi gik ind i samarbejdet, fordi vi ville have en hjemmeside, hvor forbrugere nemt kan sammenligne priser mellem de forskellige banker, men siden fungerer ganske enkelt ikke godt nok, så vi har valgt at trække os fra samarbejdet,” siger direktør i Forbrugerrådet Tænk, Mads Reinholdt.

Flere rapporter fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har påvist, at konkurrencen ikke fungerer optimalt i banksektoren, og at forbrugerne bl.a. har svært ved at gennemskue bankernes forskellige priser og tilbud, når de skal vælge ny bank.

”Det er problematisk, at man ikke kan undersøge, hvor man får det tilbud, der passer bedst til ens individuelle situation og behov,” siger Mads Reinholdt.

Et andet problem med portalen er ifølge Forbrugerrådet Tænk, at flere banker og sparekasser ikke deltager i samarbejdet, hvorfor søgeresultaterne ikke er retvisende for udbuddet på markedet.

”Desuden skal bankerne selv opdatere deres priser på portalen, hvilket der er set eksempler på ikke sker, og så bliver priserne misvisende. Endelig er det ikke tydeligt, om priserne hos de enkelte banker er med eller uden samlerabatter, alt efter om man bare skal have en bankkonto eller flere forskellige produkter,” siger Mads Reinholdt, som håber, at der i stedet bliver udviklet en mere brugbar prisportal for forbrugerne.

”Som inspiration kunne man fx kigge på Forsikringsguiden.dk, som er et eksempel på en sammenligningsportal, som fungerer rigtig godt,” siger Forbrugerrådet Tænks direktør.