Prisen på økologisk frugt og grønt falder fortsat Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Prisen på økologisk frugt og grønt falder fortsat

Økologisk frugt og grønt er ifølge et pristjek i den nyeste udgave af magasinet Forbrugerrådet Tænk blevet cirka 5 procent billigere i 2017. Priserne på økologiske grøntsager og frugt er faldet hvert år, siden pristjekket blev lavet første gang i 2014.

Foto: Getty Images · 16. marts 2018
En masse frugt og grøntsager

Langt de fleste dagligvarebutikker har sænket priserne på økologisk frugt og grønt, så det i dag er betydeligt billigere at købe økologiske varianter, end det var for bare et år siden.

Pristjekket viser, at økologisk frugt og grønt er blevet 5 procent billigere i 2017, når man sammenholder supermarkedskædernes priser med sidste års pristjek.

De faldende priser giver flere forbrugere muligheden for at vælge økologiske varer til, og det er en positiv udvikling, siger Camilla Udsen, som er fødevarepolitisk seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk.

"Det er meget glædeligt, at vi fortsat kan se, at priserne på økologisk frugt og grønt falder. Hvis forbrugerne ønsker at vælge økologi til for at undgå eksempelvis pesticidrester i maden eller for at spise miljøvenligt, så synes vi, at flest mulige også skal have muligheden for det," siger Camilla Udsen.

Aldi er for første gang med i pristjekket, og dagligvarebutikken vinder pristjekket med et stort prismæssigt hop ned til nummer to. Aldi har ikke været med i pristjekket før, fordi de ikke tidligere har haft alle de typer af økologiske frugter og grøntsager, som indgår i pristjekket.

Fakta om pristjekket

Forbrugerrådet Tænk har i uge 5 i 2018 undersøgt priserne på 11 almindelige typer økologisk frugt og grønt i 12 forskellige supermarkedskæder. SuperBrugsen er den supermarkedskæde, der i 2017 har haft det største prisfald på økologisk frugt og grønt med cirka 18 procent. SuperBrugsen er imidlertid den tredje dyreste butik i økopristjekket.

Priserne er fundet i fysiske butikker eller på netbutikker. Pristjekket omfatter de billigste sammenlignelige varer, men tilbud og rabatter er ikke medregnet.

Pristjekket er lavet i uge 5 i 2018.