Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Podcast: Økologi Fordi

Er det nok at spise grønt, hvis du vil redde kloden - eller skal det også være økologisk? Det undersøger vi i denne podcastserie på 7 afsnit.
Af Caroline Boutrup Nielsen
17. August 2021
Økologiske gulerødder
Foto: Getty Images

Økologi fordi - en podcastserie om økologi, klima og det bæredygtige valg

Er det nok at spise grønt, hvis vi vil redde vores klode? Hvad med økologien? Og har kødet en rolle? Hvad spiser fremtidens bæredygtige forbruger?

Det undersøger Forbrugerrådet Tænk i en ny podcastserie.  

Økologi Fordi er en podcastserie på 7 afsnit, der prøver at finde svar på, hvad du skal putte på tallerkenen, hvis du vil være med til at dreje verden i en mere bæredygtig retning.

I Økologi Fordi podcastserien har vi sendt vores medarbejder Sofie rundt i landet for at interviewe 8 forskellige markante stemmer i den danske, økologiske madverden.

Lyt med og hør aktivisten, ildsjælen, klimaeksperten, økologen, etikeren, kokken, landmanden og til sidst iværksætteren sætte ord på, hvilken rolle de ser, økologien og plantebaseret mad spiller i fremtidens bæredygtige madforbrug.

Mette Susgaard: AKTIVISTEN 
Mette er aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse og er særligt engageret i, hvordan landbruget kan gøres mere klimavenligt og bæredygtigt.


 

Trine Krebs: ILDSJÆLEN
Trine er en ildsjæl, der siden 2003 og indtil i år har formidlet sin store viden om og kærlighed for frugt og grønt til events over hele landet gennem Frugtformidlingen. Trine har desuden en økologisk gård.  

Michael Minter: KLIMAEKSPERTEN
Michael er programchef for programmet Fremtidens fødevarer i Danmarks grønne tænketank Concito.

Per og Mickey: ØKOLOGEN OG ETIKEREN
Per Kølster er formand for Økologisk Landsforening, han er økolandmand, brygger og en af økopionererne i Danmark. Mickey Gjerris er lektor i bioetik på Københavns Universitet og teolog.

Christian Puglisi: KOKKEN
Christian er kok og restauratør og har startet en lang række økologiske restaurationer, herunder Manfreds, Relæ, Mirabelle og Bæst samt projekt Farm of Ideas.

Lone Landmand: LANDMANDEN
Lone driver en lille økologisk gård i Odder med sin mand. Hun startede ud som konventionel svinebonde.

Ulrich Kern-Hansen: IVÆRKSÆTTEREN
Ulrich er øko-pioner og tidligere direktør for Hanegal. Han har nu startet Organic Plant Protein, som producerer økologiske køderstatningsprodukter af ærter og hestebønner.

Første afsnit udkommer onsdag d. 18. august, og herefter de 6 efterfølgende onsdage. Du kan finde afsnittene, efterhånden som de udkommer, her på siden og i din foretrukne podcastapp.

Økologi Fordi er støttet af Fonden for økologisk landbrug.

Forbrugerrådet Tænk arbejder for verdensmål nr. 12, hvor ansvarligt forbrug og bæredygtig produktion er i fokus. Det er vigtigt for os, at det er let for dig som forbruger at træffe et bæredygtigt valg.