Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Sådan arbejder Forbrugerrådet Tænk for dig

Forbrugerrådet Tænk arbejder for at sikre dine rettigheder, når du handler. Vi kæmper også for sikre produkter på hylderne. Få indblik i vores arbejde her.
Af Mette Andrea Boesgaard
9. Juli 2020
Foto: iStock

Hvad er Forbrugerrådet Tænk?

Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation og en NGO (en regeringsuafhængig organisation). Vi arbejder for, at det skal være sikkert at være forbruger i Danmark.

Sådan arbejder vi for dig:

 • Vi tester produkter for at se, om de lever op til producentens løfter, og om de er sikre.

 • Vi oplyser dig om dine rettigheder i forbindelse med købelov og markedsføring gennem indhold på taenk.dk og vores telefonrådgivning.

 • Vi arbejder politisk for at sikre dine rettigheder som forbruger.

 • Vi taler din sag mod industri og politikere i pressen.

Vi tester produkter, så du får sikre varer

Mange tror, at myndighederne godkender alle produkter, før de kommer på det danske marked. Det gør de ikke. Virksomhederne skal selv garantere for sikkerheden af deres produkter - myndighederne laver kun stikprøvekontroller.

Forbrugerrådet Tænk tester hvert år hundredvis af produkter lige fra oregano og barnevogne til smartphones og fladskærme for at se, om produkterne er sikre og lever op til producentens løfter.

Hvert år dumper flere produkter - røgalarmer, der ikke opdager branden, solcremer med uønsket kemi og autostole, der ikke beskytter børnene godt nok.

Vores test er uafhængige, uvildige og videnskabelige. Det koster penge at teste grundigt, og derfor er testene forbeholdt medlemmer af Forbrugerrådet Tænk.

Som medlem af Forbrugerrådet Tænk har du altid adgang til over 100 test på taenk.dk, og du får nye test hver uge. På den måde kan du undgå de værste produkter og finde de bedste.

Derfor skal du betale for at læse testresultater

Vi rådgiver dig om dine rettigheder

Er du blevet snydt af vildledende markedsføring? Vil butikken ikke hjælpe dig, hvis dit køb er gået i stykker?

Hvert år kommer tusindvis af danske forbrugere i klemme med virksomheder, de har handlet med. Forbrugerrådet Tænk oplyser dig om dine rettigheder, når du handler.

På taenk.dk kan du læse om dine rettigheder i forbindelse med købeloven og markedsføring. Indholdet er hovedsagligt åbent for alle, fordi denne del af vores arbejde er finansieret gennem en bevilling på finansloven.

Som forbruger kan du også få gratis rådgivning per telefon.

Er du medlem af Forbrugerrådet Tænk, kommer du forrest i telefonkøen, og du kan også få rådgivning via mail.

Få rådgivning hos Forbrugerrådet Tænk

Vi hjælper dig med at træffe gode valg i en kompleks verden

 • Forstår du, hvad der står i lånedokumenterne fra banken, når du skal have et nyt realkreditlån?

 • Hvordan beskytter du dine personlige data, når dit køleskab går på nettet?

 • Hvordan spiser du klimavenligt?

Når du køber en vare, downloader en app eller laver en aftale med en virksomhed som for eksempel en bank eller et teleselskab, er aftalerne ofte komplicerede.

Vilkårene kan være svære at forstå, og derfor er det svært at finde de bedste aftaler.

Som medlem af Forbrugerrådet Tænk, kan du på taenk.dk og i medlemsbladet Forbrugerrådet Tænk få hjælp til at beskytte dig selv og træffe de bedste valg, uanset om du skal lave en søgning på Google eller købe et nyt abonnement på bredbånd.

Læs alle udgaver af magasinet Forbrugerrådet Tænk online

Vi arbejder politisk for at sikre dine rettigheder

Forbrugerrådet Tænk er med, når politikerne laver nye love, der påvirker dine rettigheder som forbruger. Det kan være alt fra omkostninger ved lån og længden på din reklamationsret til samtykket til deling af data og oplysninger online.

Forbrugerrådet Tænk repræsenterer også forbrugernes interesser i omkring 300 danske og internationale organisationer, råd, nævn og udvalg.

Sådan arbejder Forbrugerrådet Tænk  politisk for dig

Vi taler din sag i medierne

Forbrugerrådet Tænk taler ikke kun din sag bag lukkede døre med politiker, myndigheder og industrien - vi er også forbrugernes stemme i tv, radio og aviserne hver dag.

Forbrugerrådet Tænks eksperter giver via medierne alle danskere hjælp, hvis tv-pakken stiger i pris eller banken snyder, når de investerer. På den måde sætter vi fokus på udfordringer og løsninger for forbrugerne overfor politikere, myndigheder og virksomheder.

På Facebook og Twitter kan du følge med i vores arbejde i pressen

Vi informerer og forebygger

Forbrugerrådet Tænk arbejder også for at sikre forbrugernes rettigheder gennem samarbejder og projekter, der sætter særlig fokus på grupper af forbrugere:

Forbrugerådet Tænk udgiver desuden det privatøkonomiske magasin Forbrugerrådet Tænk Penge, hvor du kan læse test af forsikringer, bankpriser og meget andet.

Læs mere om magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge

Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk

Som medlem af Forbrugerrådet Tænk kan du undgå at blive snydt, når du handler. Gennem vores test og vores artikler får du nemlig hjælp til at undgå de værste produkter og faldgruber og finde de bedste produkter.

Du er også med til at bakke op om vores arbejde for alle danske forbrugere.

Jo flere medlemmer Forbrugerrådet Tænk har, desto stærkere er vores stemme overfor politikerne og myndighederne.

Det får du som medlem:

 • Find de bedste produkter i over 150 test på taenk.dk
 • Nye uvildige test hver uge
 • Læs medlemsmagasinet hver måned
 • Få  1:1 rådgivning om dine rettigheder