Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Du kan miste din mailadresse

Selv om du føler, at din mailadresse er din personligt, kan du af flere grunde blive nødt til at skifte adressen. Og det kræver både tid og planlægning.
Af Morten Steiniche
17. Maj 2021
du-kan-miste-din-mailadresse
Illustration: Bondola

I mange år var det gratis at have en mail­a­dres­se hos danske Jubii, der engang var en af de helt store aktører i den danske it-verden. Senere kom det til at koste otte-ti kroner om måneden at have et såkaldt Plus-abonnement med mailadresse, men i december fik brugerne af Jubiis mailsystem besked om, at prisen for at have en Jubii-mailadresse ville stige til 49 kroner om måneden – og abonnementet skulle betales for et halvt år ad gangen.

Det har fået flere forbrugere til at henvende sig til Forbrugerrådet Tænk med frustrationer over de voldsomme prisstigninger, blandt andre Michael Erik Ditzel, der har skrevet til Forbrugerrådet Tænk.

"At skifte mailadresse er jo en besværlig proces, især i de her tider med udestående COVID-19-billetrefusioner og meget andet, hvor man er afhængig af en stabil mailkommunikation," fortæller han.

Mailadressen er ikke din

Det kan være besværligt at skifte mailadresse, for typisk er der mange tjenester koblet op på din mailadresse. Skifter du din mailadresse, er der mange virksomheder, mennesker, myndigheder og forskellige web­tjenester, der skal have besked.

"At have en mailadresse i dag er…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb