Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Danmark har de højeste priser på streaming

Internationale streamingtjenester koster danske seere meget mere end forbrugere i andre lande – til trods for en mindre mængde indhold, viser vores prissammenligning. Og vi mener, at det er unfair konkurrence.
Af Christoffer Mygind Juul
19. April 2021
Danmark har de højeste priser på streaming
Grafik: Bondola

Bor du i Danmark og abonnerer på streamingtjenester som Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ eller Apple TV+, er du blandt dem i verden, der betaler allermest om måneden for den allermindste mængde indhold. Priserne på indhold fra streaminggiganterne varierer meget fra land til land, og det samlede udvalg af film og serier på tjenesterne kan også variere meget, viser en prissammenligning.

Særligt i Norden har vi høje priser for mindre mængder indhold, mens man i USA kan dykke ned i langt over det dobbelte antal film og serier. Forskellen er særlig stor for en af markedets mest dominerende virksomheder, Netflix.

Det er cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk Martin Salamon ikke tilfreds med.

"Det er et problem, at man meget klart kan se, at vi betaler mest for mindst. Danskerne bliver virkelig snøret på markedet, for Netflix har adgang til meget mere indhold end det, de egentlig sælger os," siger Martin Salamon.

Han mener, at det er noget, vi generelt alt for ofte oplever i Danmark fra internationale storspillere som techgiganterne.

Streamingguide: Hvilken tjeneste er bedst for dig?

Danskerne har vænnet sig til at betale mest

Hos Netflix Danmark har du som abonnent mulighed for at se 3.468 film og serier, hvilket stort set gælder i hele Skandinavien, mens du som abonnent i England og USA har adgang til langt flere titler. Så hvorfor er der så stor forskel på udbuddet af indhold?

"Vores…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb