Autostole klarer sig godt i kemitest
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Autostole klarer sig godt i kemitest

Autostole er generelt uden uønskede kemikalier, der for eksempel er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende, viser vores test.

Foto: Getty Images · 7. november 2019
Baby i autostole

Autostole er generelt uden uønskede kemikalier, der for eksempel er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende. Det viser Forbrugerrådet Tænk Kemis test.

Testen er foretaget med kemisk analyse på autostolenes betræk, seler og polstring. Det er dele, som børn og babyer er i tæt kontakt med i bilen.

Få autostole indeholder uønsket kemi

Testen viser, at enkelte autostole indeholder uønskede flammehæmmere. Det gælder for eksempel TCPP, der er forbudt i legetøj, fordi den er kræftfremkaldende.

I enkelte autostole er der også fundet tjærestoffer (for eksempel PAH’en naftalin), som kan være kræftfremkaldende.

Går du op i at vælge produkter til dit barn med mindst muligt problematisk kemi? Så vælg nogle af de mange autostole uden uønskede kemikalier.

Se testdato på produktsiden

Testen opdateres løbende med nye autostole.

Du kan se, hvornår din autostol er blevet testet ved at kigge på datoen inde på den enkelte produktside.

Har du købt en autostol med uønsket kemi?

Autostole, der indeholder uønsket kemi, er som udgangspunkt ikke sundhedsskadelige i sig selv. Du kan derfor fortsat bruge din autostol, hvis du har købt én af dem med uønskede kemikalier.

Babyudstyr anbefaler vi dog, at du køber uden kemikalier, som fx er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende. Stofferne kan bidrage til den samlede eksponering for problematiske kemikalier - den såkaldte cocktaileffekt.

Vi anbefaler altid at vaske de dele af nyt babyudstyr, der kan vaskes. For autostole gælder det fx for betrækket.

Ved vask vil nogle af de uønskede kemikalier kunne blive vasket ud, og vask af nyt udstyr vil derfor kunne hjælpe til med at minimere dit barns udsættelse for problematiske kemikalier.