Opskrift: Gulerodshotdog med flækærte-remo
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Gulerodshotdog med flækærte-remoulade

Arbejdstid: 10 min./ tid i alt: 40 min. En hotter med det hele - og lidt til. Hjemmelavet fastfood med gulerødder og flækærter.

Billede af gulerodshotdog med flækærteremoulade

En gulerodshotdog har alle kendetegnende fra en klassisk ristet med det hele. Det er nemlig især toppings og dressinger, der får en hotdog til at smage virkelig godt. Det er vigtigt, at ‘gulerodspølserne’ bliver bagt eller grillet, så de er møre. Brug også lidt ekstra gulerødder til gnavegrønt i ulvetimen. 

Opskrift

Arbejdstid: 10 min./ tid i alt: 40 min. - 4 personer

Flækærte-remoulade

1,5 dl flækærter (grønne linser eller belugalinser kan også bruges)
8 spsk. af din favorit-remoulade

Gulerodshotdogs

8 gulerødder (medium størrelse) + ekstra til gnavegrønt
Ca. 4 spsk. olie
½ spsk. paprika (evt. røget)
Salt og peber
8 hotdogbrød

Andre favorit-toppings, fx ristede løg, ketchup og syltede agurker

Alle ingredienser kan købes økologiske.

Tips til at spise mere grønt og økologisk

  • Spis mindre kød og få råd til mere økologi
    Du kan spare penge ved at udskifte kødet helt eller delvist med bønner, linser og grønt. På den måde kan der blive råd til økologi i madbudgettet.
  • Tag dit barn med i køkkenet
    Vis dit barn, hvordan bønner, linser og grøntsager ser ud, og smag på dem. Det, vi lærer at spise som børn, er ofte også det, vi spiser som voksne.
  • Bland en ny smag med noget velkendt
    Hvis dit barn skal prøve en ny grøntsag eller bælgfrugt, så bland eller dyp den i noget, som barnet elsker. Så er det nemmere at vænne sig til smagen.
  • Reducér rester af sprøjtemidler i familiens mad
    Er det vigtigt for dig at reducere sprøjtemiddelrester i familiens mad, så vælg især økologisk frugt, grønt og kornprodukter.

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kom flækærterne i en kasserolle, og dæk dem med vand. Lad dem koge i ca. 25 minutter (eller følg anvisningen på pakken, hvis den har en anden tidsangivelse) til de er møre. Dræn dem godt i en sigte.
  3. Skyl gulerødderne grundigt, og vend dem i olie, paprika, salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 40 minutter, indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. De ekstra gulerødder kan du give til børnene som gnavegrønt, mens I venter.  
  4. Når de drænede flækærter er kølet af, røres de sammen med remouladen i en skål.
  5. Lun brødene i ovnen på eftervarmen.
  6. Byg jeres egne hotdogs med gulerødderne, remouladen og andre lækre toppings.

Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.

Dadelsnitter med nødder

Brug for mere inspiration?

Prøv fx

  • Dadelsnitter
  • Spaghetti bælg-o-nese
  • Brændende ærtelighed
  • Karrykikærter på rugbrød
Se flere opskrifter