Opskrift: Daddelsnitter med kakao
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Daddelsnitter med kakao

Arbejdstid: 10 min. / tid i alt: 1 time. Daddelsnitterne er fyldt med gode ingredienser og er snacken til den søde tand i ulvetimen.

· 13. oktober 2023
Dadelsnitter med nødder

Daddelsnitterne er gode at have i køleskabet, i madpakken eller med på tur. Både børn og voksne bliver sultne imellem de almindelige måltider, og her kan det være godt at have en sød snitte fyldt med gode ting som havre, dadler og nødder ved hånden. 

Opskrift

Arbejdstid: 10 min. / tid i alt: 1 time. 

Daddelsnitter

1,5 dl dadler
2 dl ristede mandler, hasselnødder eller usaltede peanuts
4 spsk kakaopulver
1 spsk kokosmel
½ dl finhvalsede havregryn
1 tsk vaniljepulver
1 spsk smør eller kokosolie
½ tsk salt

Alle ingredienser kan købes økologiske.

Tips til at spise grønt og økologisk

  • Spis mindre kød og få råd til mere økologi
    Du kan spare penge ved at udskifte kødet helt eller delvist med bønner, linser og grønt. På den måde kan der blive råd til økologi i madbudgettet.
  • Erstat kødet nemt med bønner og linser
    Du kan let erstatte kød helt eller delvist med bønner, linser og grønt i de fleste retter såsom kødsovs og karry-retter.
  • Køb bønner på karton, der er klar til brug
    Køb bønner på karton, hvis du synes, at det er besværligt at sætte bønner i blød. Du kan også koge en stor portion til at have i fryseren. Så er de altid klar til brug.
  • Giv smag med ekstra krydderier, surt og fedtstof
    Retter med bønner og linser skal have ekstra krydderier, surt og fedtstof. Brug fx svampe, tomatpuré eller soja for at få mere umami-smag.
  • Riv, blend og mos
    Hvis dit barn ikke kan lide grøntsager og bælgfrugter, så riv, blend eller mos de grønne ingredienser, så retten får en anden tekstur.

Sådan gør du

  1. Kom dadlerne i en skål og hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 10 minutter, indtil de bliver bløde. Sigt vandet fra og lad dem dryppe lidt af.
  2. Kom de resterende ingredienser i en food processor, blender e.l. og tilsæt til sidst dadlerne. Blend til en ensartet masse. Tag evt. halvdelen af nødderne fra og rør dem i efter du har blendet, hvis du gerne vil have hele nødder i og mere bid.
  3. Tilsæt lidt vand, hvis blenderen ikke kan få fat. Tilsæt lidt havregryn, hvis massen er for flydende.
  4. Dæk et fad med bagepapir og spred dejen ud i den ønskede tykkelse og dæk til.
  5. Lad det stå på køl i minimum 1 time.
  6. Skær daddelsnitterne ud i passende stykker og top evt. med lidt kokosmel.

Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.

Billede af karrykikærter på rugbrød med æg

Brug for mere inspiration?

Prøv fx

  • Karrykikærter på rugbrød
  • Spaghetti bælg-o-nese
  • Gulerodshotdog med flækærte-remoulade
  • Brændende ærtelighed
Se flere opskrifter