Brændende ærtelighed
Arbejdstid: 15 min. / tid i alt: 25 min. Luftig kartoffelmos og syrlige ærter til de aftener, hvor det skal gå hurtigt og være ekstra let.
Kan dit barn lide kartoffelmos, så er den her udgave helt sikker noget for jer. De syrlige ærter passer rigtig godt til. Du kan evt. servere kartoffelmosen kold med de varme ærter ovenpå, så ingen brænder tungen.
Opskrift
Arbejdstid: 15 min. / tid i alt: 25 min. Til 4 personer
Kartoffelmos
1 kg bagekartofler
2 persillerødder, gulerødder eller 200 g selleri
1 dl mælk eller plantealternativ
50 g smør eller plantealternativ
Evt. muskatnød
Topping til mosen
200 g grønne ærter (både friske og frosne* kan bruges)
1 citron
Syltede rødbeder
Olie til stegning
Salt og peber
*Hvis du bruger frosne ærter, frigiver de mere vand på panden, så det er en god idé at hælde væden fra, inden du kommer citron i.
Alle ingredienser kan købes økologiske.
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og rødderne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med usaltet vand og kog dem til de er møre, ca. 20 minutter.
- Kom kartoflerne og rødderne i en sigte og hæld vandet fra – gem gerne lidt af kogevandet.
- Kom mælken og smørret i gryden og varm det op, indtil smørret er smeltet.
- Kom grøntsagerne tilbage i gryden og mos dem med en kartoffelpresser eller et piskeris til mosen får den ønskede konsistens. Juster evt. konsistensen med kogevandet eller mere mælk.
- Smag mosen til med revet muskatnød, salt og peber.
- Kom ærterne i en kasserolle og varm dem op i lidt olie og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Server kartoffelmosen med citron-ærterne og syltede rødbeder.
Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.