Weekendfar: Det kan være svært at spise klimavenligt
Som weekendfar til 3 børn, der mener alt grønt er farligt, kan det være svært at skære ned på kød og færdigretter.
Karsten Møller Pillsburg vil gerne købe klimavenligt ind og prøver også at skære ned på kødet. Det er bare ikke altid lige let, når man er fraskilt og weekendfar til tre børn på 7, 10 og 12 år, der er modstandere af alt grønt.
“Jeg må ærligt erkende, at jeg nok ikke tænker på klimaet så meget, som jeg burde, når jeg køber ind. Men jeg har nogle børn, der mener, at alt der er grønt, er farligt, så mange gange bliver det pasta og kødsauce igen-igen,” siger 46-årige Karsten Møller Pillsburg fra Horsens.
Han indrømmer, at der også er plads til forbedring, når han ikke har børnene. Her arbejder han meget og får ofte en rugbrødsmad eller færdigret om aftenen.
Prisen er vigtig
For ham betyder det noget, at økologiske varer for eksempel er dyrere, særligt da han lige var blevet skilt og ikke havde så mange penge.
“Lige efter vi var blevet skilt, havde jeg ikke ret meget, og jeg så derfor især på prisen. Her prioriterede jeg at lave nogle ting med ungerne i weekenden frem for at tænke på, hvor æggene kom fra,” siger Karsten Møller Pillsburg.
Spiser flere grøntsager om sommeren
Efterhånden som han fik mere styr over økonomien, kunne han bedre overskue det. Da han nu bor på landet, køber han æg, kartofler og andet grønt fra en gård. Det er både mere klimavenligt og smager bedre. Det er også lettere at få børnene til at spise grønt om sommeren, hvor de selv dyrker grøntsagerne.
“Det ser mere indbydende ud, når man selv trækker grøntsagerne op af jorden,” siger Karsten Møller Pillsburg.
Han vil også gerne bruge flere penge på mad, hvis de smager bedre og er klimavenlige. Derimod er han ikke sikker på, at et klimamærke vil få ham til at spise mere klimavenligt.
“Der er så mange mærker i forvejen, at det er svært at finde rundt i. Der, hvor jeg gør mine daglige indkøb, skilter de med det klimavenlige køb. Det går jeg efter,” fortæller han.
Plantedrik er mere klimavenlig end mælk
Plantedrikke som havredrik og sojadrik belaster klimaet mindre end mælk fra køer, men det er næppe plantedrik i kaffen, der kommer til at redde verden, siger ekspert.
Mad: Sådan spiser du mere klimavenligt
Maden, du spiser, belaster klimaet og bidrager til klimaudfordringerne. Hvordan spiser du klimavenligt? Få tips her.
Plantefars: Kan det erstatte bøffen af kød?
Plantefars fås i flere forskellige typer, men kun en af typerne, kan i en hurtig vending gå for at være hakket okse- eller svinekød.