Vaniljestænger: Meget indpakning for lille mængde vanilje
Vaniljestænger er typisk pakket meget godt og grundigt ind, og der bruges meget emballage til få gram vanilje.

Pap, glas og plastik pakker vaniljen ind
Vaniljestænger ligger typisk i et lille glasrør med plastikprop.
Glasbeholderen er typisk lagt på en skive pap, som så igen er dækket med plast. Det betyder, at emballagen ender med at veje mere end produktet, og kan gøre det svært at se kvaliteten og størrelsen på vaniljestangen.
I Forbrugerrådet Tænks test af vaniljestænger, har vi set på emballagen, og hvor meget det fylder.
Den tunge emballage
For meget emballage er spild af ressourcer og gør vaniljestængerne tunge. Den vaniljestang med mest emballage er Änglamark Bourbon Vaniljestangs emballage vejer 21,4 gram og vaniljestangen vejer 2,8 gram.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Vi bruger mademballage forkert
Lavt kendskab til glas- og gaffelsymbolet, begrænset information på madbeholdere og genbrug af engangsemballage betyder, at danskerne risikerer uønsket kemi i maden.

Disse uønskede stoffer kan være i emballage til mad
Ftalater, bisphenoler og mineralske olier er nogle af de kemikalier, du kan støde på i genbrugspap, konservesdåser og plastikbeholdere til mad.

Engangsservice kan give problematisk kemi i din mad
Der kan være pesticidrester i engangstallerkenen lavet af palmeblade eller sukkerrør, og du kan også stadig finde engangsservice med indhold af fluorstoffer trods et dansk forbud.