Vaskemaskiner: Se de bedste mærker
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er de bedste vaskemaskine-mærker

Hvilken vaskemaskine er bedst? Miele, AEG eller Bosch? Vi har samlet alle vores testresultater og spurgt ejerne. Se de bedste og mest holdbare mærker her.

Foto: Getty Images · 3. oktober 2023
vaskemaskinemærker som klarer sig bedst i vores brugerpanel

I Forbrugerrådet Tænks test af vaskemaskiner kan du finde de bedste modeller. Men er der ét mærke, som klarer sig bedre end andre? Og hvilke mærker er ifølge ejerne de mest holdbare?

De mest holdbare vaskemaskiner

Det er svært at teste holdbarhed og levetid på vaskemaskiner, derfor har vi i samarbejde med vores søsterorganisationer i Europa lavet et fælles brugerpanelundersøgelse og spurgt 48.000 vaskemaskineejere om deres erfaringer med deres nuværende og tidligere vaskemaskiner. I Danmark deltog 1.100 ejere.

På den måde har vi fået et godt billede af hvor længe en vaskemaskine holder og hvilke mærker, der generelt er gode og hvilke der er problemer med.

Testresultater af 500 vaskemaskiner

Vi har samlet testresultaterne af 500 vaskemaskiner, vi har testet siden 2017, og lagt testresultaterne sammen, for at se om der er nogle mærker der generelt klarer sig bedre end andre.

Disse mærker har vi undersøgt

I vores analyse af samtlige test og ejernes erfaringer har vi set på følgende mærker:

AEG, Asko, Bauknecht, Beko, Bosch, Brandt, Candy, Electrolux, Gorenje, Haier, Hoover, Hotpoint, Indesit, LG, Miele, Samsung, Siemens, Smeg, Whirlpool og Zanussi

Kvaliteten kan svinge meget indenfor samme mærke

Vaskemaskiner fra samme mærke kan variere meget i kvalitet. Mange producenter laver både billige og dyre modeller indenfor det samme mærke. Du kan derfor ikke altid være sikker på, at din vaskemaskine er god, fordi den kommer fra en bestemt producent.

Vores seneste brugerpanel-undersøgelse og vores test viser dog, at blandt nogle mærker er forskellen på de bedste og de dårligste modeller lille og kvaliteten er generel høj.

  Læs med herunder når vi ser på:

  • Så længe holder vaskemaskinerne
  • Sådan klarer vaskemaskinemærker sig i brugerpanelet
  • Denne vaskemaskine er bedst i vores test og ejernes favorit
  • Disse fejl oplever ejerne på deres vaskemaskiner
  • Sådan har vaskemaskinerne klaret sig i vores test siden 2017

  Så længe holder vaskemaskinerne i snit

  Vi har spurgt deltagerne i brugerpanelet, hvorfor de har skiftet vaskemaskine. Hvis årsagen var, at maskinen gik i stykker, eller var slidt ned, har vi spurgt ind til maskinens alder, da den gik i stykker.

  Vi kan se at vaskemaskinerne i gennemsnit holdt i 11 år og 10 måneder. Men Miele maskinerne har en gennemsnit levealder på 16 år, mens Whirlpool og Indesit har en gennemsnitlig levealder på 9 år og 11 måneder

  Vil du læse hele artiklen om vaskemaskiner?

  Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

  Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

  Allerede medlem?