Du risikerer at købe farlige stikkontakter
En undersøgelse fra Sikkerhedsstyrelsen viser, at de færreste stikkontakter lever op til danske regler. De kan i værste fald give stød eller forårsage brand.

Når du køber stikkontakter, kan du komme ud for, at de ikke virker, som de skal. En ny undersøgelse fra Sikkerhedsstyrelsen viser, at 90 procent af transportable stikkontakter og 72 procent af stikkontakter til fast installation ikke lever op til reglerne.
Sikkerhedsstyrelsen har lavet stikprøveundersøgelser af et bredt udvalg af både faste og mobile stikkontakter, som styrelsen hovedsageligt har fundet på danske hjemmesider.
Kan medføre brand
I Forbrugerrådet Tænk mener seniorrådgiver Helen Amundsen, at det giver en utryghed, når man handler, hvis man ikke kan stole på, at stikkontakterne lever op til reglerne:
"Forbrugerne har her ikke en chance for selv at vurdere, om en stikkontakt er farlig eller ej. Hvis kontakterne for eksempel har en dårlig isolering, kan man få stød."
Det er Stine Pedersen, der er kontorchef hos Sikkerhedsstyrelsen, enig i.
"Vi har set, at det ene ben i stikket for eksempel har været for kort eller for tyndt. Det bevirker, at temperaturen i stikproppen kan stige, hvilket kan udvikle flammer og i værste fald medføre brand," siger Stine Pedersen.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Test viser store prisforskelle på elaftaler
Testen af 62 elaftaler viser, hvor der kan være penge at spare ved at skifte elselskab. Flere selskaber dumper testen, fordi de ikke vil oplyse om deres priser.

Svært at sammenligne elaftaler
Det er svært at gennemskue, hvor du får den bedste elaftale. Markedet er præget af flere elselskaber, der bruger aggressiv markedsføring og telefonsalg til at lokke og presse forbrugere til at skifte selskab. Og der er ikke meget hjælp at hente fra den hjemmeside, der skulle give forbrugerne overblik.

Få overblik over elselskabernes betalingsmuligheder
Hvordan vil du betale for din strøm? Vil du helst lægge ud for din el og betale aconto fx hvert kvartal - eller vil du hellere betale hver måned for dit faktiske elforbrug? Få et overblik her.