Vinkøleskabe: Disse er de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse vinkøleskabe anbefaler vi

Du får, hvad du betaler for, når du investerer i et vinkøleskab til opbevaring af dine vine. Det viser vores test.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 20. juni 2024
Disse vinkøleskabe er de bedste i test

Fotokredit: Getty Images

Et vinkøleskab skal kunne opbevare vinen ved en fast temperatur og en passende luftfugtighed. Mange modeller har to kølezoner, så det fx er muligt at opbevare rødvin ved én temperatur og hvidvin ved en anden, andre har kun en kølezone, så temperaturen er ens i hele køleskabet. Vinkøleskabene er praktiske og ser luksuriøse ud med transparente låger og udtrækkelige træhylder, men de bruger også meget strøm.

Disse vinkøleskabe har vi testet

Forbrugerrådet Tænk har testet 17 små vinkøleskabe, med en bredde på 30-60 cm . De er alle serveringsskabe, der ikke er beregnet til langtidsopbevaring. De testede vinkøleskabe kan opbevare mellem 16 og 62 flasker. Otte af de testede vinkøleskabe er til underbygning, fire er fritstående, og resten kan begge dele.

Vi har testet følgende mærker: AEG, Bosch, Caso, CaveCool, Electrolux, Gram, Hermitage, Liebherr, Miele, mQuvée, Siemens, Temptech, Thermex, Vestfrost og Witt.

Sådan har vi testet vinkøleskabene

Vinkøleskabene er bl.a. testet for, hvor stabil temperaturen er, hvor hurtigt de køler ned, om de holder den korrekte luftfugtighed, støj og vibrationer, energiforbrug, brugervenlighed, og hvor godt de isolerer ved strømsvigt.

Vinkøleskabe er energislugere

Vinkøleskabe har et højt energiforbrug, der svarer til forbruget i de dårligste store køleskabe. Og det, selvom temperaturen er højere i et vinkøleskab. Årsagen er især, at vinkøleskabe er dårligt isolerede.

Vinkøleskabe køler ikke så hurtigt ned

Et vinkøleskab er ikke særlig egnet til hurtig nedkøling af vin. De langsomst kølende vinkøleskabe skal fx bruge to døgn på at køle vin ned til ni grader. Så skal du hurtigt have nedkølet en flaske vin, må du tage andre metoder i brug, fx en isspand.

Disse vinkøleskabe er gode valg

Vi har testet 17 små vinkøleskabe i forskellige prisklasser. For en gang skyld er der sammenhæng mellem pris og kvalitet, selvom det dyreste ikke nødvendigvis er det bedste. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?