Vinkøleskabe: Disse er de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse vinkøleskabe anbefaler vi

Du får, hvad du betaler for, når du investerer i et vinkøleskab til opbevaring af dine vine. Det viser vores test.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 4. august 2022
Disse vinkøleskabe er de bedste i test

Imagecredit: Getty Images

Et vinkøleskab skal kunne opbevare vinen ved en fast temperatur og en passende luftfugtighed. Mange modeller har 2 zoner, så det fx er muligt at opbevare rødvin ved én temperatur og hvidvin ved en anden. Vinkøleskabene er praktiske og ser luksuriøse ud med transparente låger og udtrækkelige træhylder, men de bruger også meget strøm.

Disse vinkøleskabe har vi testet

Forbrugerrådet Tænk har testet otte små vinkøleskabe, der alle har samme størrelse som en opvaskemaskine. De er alle serveringsskabe, der ikke er beregnet til langtidsopbevaring. De testede vinkøleskabe kan opbevare mellem 34 og 62 flasker. To af de testede vinkøleskabe er til underbygning, et enkelt er fritstående, og resten kan begge dele.

Vi har testet følgende mærker: Liebherr, Miele, Temptech, Vestfrost, Caso, Gram, CaveCool og Thermex.

Sådan har vi testet vinkøleskabene

Vinkøleskabene er bl.a. testet for, hvor stabil temperaturen er, hvor hurtigt de køler ned, om de holder den korrekte luftfugtighed, støj og vibrationer, energiforbrug, brugervenlighed, og hvor godt de isolerer ved strømsvigt.

Vinkøleskabe er energislugere

Vinkøleskabe har et højt energiforbrug, der svarer til forbruget i de dårligste store køleskabe. Og det, selvom temperaturen er højere i et vinkøleskab. Årsagen er især, at vinkøleskabe er dårligt isolerede.

Vinkøleskabe køler ikke så hurtigt ned

Et vinkøleskab er ikke særlig egnet til hurtig nedkøling af vin. De langsomt kølende vinkøleskabe skal fx bruge to døgn på at køle vin ned til ni grader. Så skal du hurtigt have nedkølet en flaske vin, må du tage andre metoder i brug, fx en isspand.

Disse vinkøleskabe er gode valg

Vi har testet otte små vinkøleskabe i forskellige prisklasser. For en gang skyld er der sammenhæng mellem pris og kvalitet, selvom det dyreste ikke nødvendigvis er det bedste. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?