Shampoobar: Så langt rækker den i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Så langt rækker shampoobaren

Vi har vasket hår på en række dukkehoveder igen og igen for at se, hvor mange hårvaske en shampoobar kan klare.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 19. april 2022
Hvor lang rækker en shampoobar - shampoobarer og shampooflaske

Ved du, hvor mange hårvaske du får ud af en flaske shampoo? Det gør de færreste nok, og derfor er det også forholdsvist nemt for producenterne af shampoobarer at skrive, at en shampoobar svarer til to flasker shampoo, hvilket flere af dem gør. 

Vi har testet ti  shampoobarer. I vores shampoobar test har vi bl.a. set på om shampoobarerne rækker så langt som producenterne siger

For at undersøge, hvor mange hårvaske en shampoobar rækker til, har vi på et laboratorie opstillet 16 ens dukkehoveder med ens længde hår og på skift vasket deres hår med de shampoobarer, der er med i testen. 

Producenterne overdriver

Konklusionen var, at der typisk var lige så mange hårvaske i en shampoobar, som der er i en enkelt flaske flydende shampoo, men det varierer lidt fra shampoobar til shampoobar. 

“I virkeligheden afhænger det selvfølgelig også meget af, hvor meget hår du har, og hvor langt det er, samt præcist hvordan du vasker håret, så du kan ikke forvente at få det samme antal vaske ud af en shampoobar, som vi har fået i testen. Men resultatet kan bruges til at sammenligne de enkelte barers drøjhed, og også til at sammenligne med et flydende produkt” siger Stine Müller. 

Shampoobarerne er testet for drøjhed på mannequindukker
Hver dag er to mannequindukkehoveder med mellemlangt hår vasket med hver shampoobar. Målet er at teste hvor mange hårvask, en shampoobar giver.

Kun to produkter holder, hvad de lover

Kun to shampoobarer er lige så drøje, som producenten lover. Mens en af testvinderne er lidt for optimistisk omkring hvor drøj shampoobaren er.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?