Projektor - Disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Drømmer du om en hjemmebiograf? Her er de bedste projektorer

Vi har testet, hvilken projektor du skal vælge til hjemmebiografen eller til den store gamingskærm. Se hvilke der er bedst i test

Morten Steinicke · Foto: Getty Images · 1. juli 2024
Denne projektor er Bedst i Test

Hvis et storskærms-TV ikke er stort nok, er det en projektor, du skal have. Vi har testet projektorer, som du fx både kan bruge til at se film på og til gaming.

Disse projektorer har vi testet

Vi har testet 28 forskellige projektorer, som alle er tilgængelige i danske butikker.Vi har både testet projektorer til normale og til korte afstande i stuen. Vi har også testet transportable projektorer, som du kan flytte rundt på.

Hovedparten af de testede modeller er DLP-projektorer, som generelt har en god kontrast i billedet. Derudover har vi testet LCD-projektorer, som generelt er lidt billigere end DLP-projektorerne.

Vi har kun testet projektorer og ikke lærred.

Vi har testet disse mærker: Acer, Asus, BenQ, Epson, LG, Optoma, Samsung, ViewSonic, Wanbo og Xgimi.

Sådan har vi testet projektorer

Vi har haft et seerpanel til at bedømme projektorerne, mens de har set film, set på billeder og gamet.

Derudover har vi foretaget tekniske målinger af lysstyrken og kontrasten i projektorerne. Vi har undersøgt strømforbruget, lyden – både den oplevede lyd og den målte – og hvor meget varme de afgiver.

Og endelig har vi tjekket, hvor brugervenlige projektorerne er. Hvor let er det at installere og bruge de forskellige projektorer?

Stor forskel på priserne og kvaliteten

Der er mange tusind kroner i prisforskel på de projektorer, vi har testet, men der er ikke nødvendigvis altid en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Således klarer nogle af de dyrere projektorer sig mindre godt, og nogle af de knap så dyre klarer sig flot.

Testens topscorer ligger dog i den pebrede ende rent prismæssigt, og den allerbilligste projektor i testen klarer sig desuden ikke alt for godt.

Disse projektor er bedst i test

Projektorer er dyre og i denne test, kan vi se at pris og kvalitet hænger sammen, specielt, hvis du gerne vil have en projektor, som også fungerer i stuen, uden at gardinerne er trukket for og lyset er slukket. En projektor bliver Bedst i Test, men vi anbefaler også tre andre, som vi synes er gode valg.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?