Disse investeringsforeninger er Bedst i Test 📈 Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Denne investeringsforening er den bedste

Der er store prisforskelle på investeringsforeninger med globale aktier. Se, hvilken investeringsforening der er Bedst i Test.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 8. marts 2022
Kvinde investerer i investeringsforeninger - globale aktier

Investeringsforeninger er en forholdsvist nem og tilgængelig måde at investere på. I stedet for selv at skulle udvælge og sammensætte en portefølje af globale aktier, køber du ind i en portefølje sammensat af en investeringsforening.

Der er en del danske investeringsforeninger med globale aktier, du kan vælge mellem, og vi testede 59 af dem i efteråret 2021.

Testen viser, at aktiemarkederne de senere år har været inde i en rigtigt god periode, om end der har været store udsving i aktiekurserne under vejs.

Generelt dyre investeringsforeninger

Gennemsnittet af de årlige omkostninger i procent (ÅOP) for de 60 investeringsforeninger, der er med i testen er på 1,46 procent.

Og det er et højt gennemsnit, siger Emil Rosager Schaarup, projektleder i Forbrugerrådet Tænk:

“Generelt siger vi, at man ikke bør betale mere end 1,0 procent i årlige omkostninger for et finansielt investeringsprodukt som for eksempel indeholder nogle fonde. Betaler du over 1,0 procent, betaler du typisk for meget, og det her tal viser, at den typiske investor betaler en stor del af sit afkast hvert år i omkostninger.”

En ÅOP på 1,46 procent betyder, at man årligt skal betale 1.460 kroner pr. 100.000 kroner, man har investeret. Et beløb der enten fratrækkes afkastet eller fratrækkes direkte fra investeringen, hvis der ikke er noget afkast.

Af de 59 investeringsforeninger, der er med i den samlede test, er der ni som har en ÅOP på lige omkring 1,0 procent eller lavere, mens der er 12 investeringsforeninger, der har en ÅOP på 1,81 procent eller højere.

“Skal man være helt grov, så er der altså kun ni investeringsforeninger ud af i alt 60, der har en ÅOP, der ligger inden for det, som vi normalt anbefaler.”

Vil du se, hvilke investeringsforeninger er de bedste?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 54 kr. om måneden.

Allerede medlem?