Investering: Her er det billigst at købe aktier📈 Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er det billigst at købe aktier

Når du køber og sælger aktier eller andre værdipapirer online, skal du bruge en handelsplatform. Vi har testet værdipapirhandelsplatforme, så du kan finde den billigste og få mest muligt ud af dine investeringer.

Lars Nøhr Andresen · 28. september 2022
Kvinde handler med aktier på en billig handelsplatform. Forbrugerrådet Tænks Bedst i Test Logo.

Imagecredit: Getty Images

Når du køber og sælger aktier eller andre værdipapirer online, skal du bruge en handelsplatform. Du betaler en lang række forskellige gebyrer for at sælge og købe værdipapirer alt efter, om det er danske eller udenlandske værdipapirer, og du betaler omkostninger for at få værdipapirerne opbevaret. 

Disse omkostninger varierer meget fra handelsplatform til handelsplatform, og vi har derfor testet 11 banker og handelsplatforme. 

Uoverskuelige priser for handel med værdipapirer

Når du selv ser på bankens priser for handel med værdipapirer, vil det typisk være kurtagen, der er fokuseret på, og valutaveksklingsgebyrer og depotomkostninger kan stå et andet sted, hvilket er med til at gøre det svært at gennemskue den endelige pris og dermed kunne sammenligne med priser fra andre udbydere. 

“For at sige det lige ud, har vi brugt rigtig meget tid på at undersøge priserne på bankernes hjemmesider. Vi har måtte finde de forskellige priser på op til tre forskellige sider hos bankerne, og selv for os økonomer, var det svært at gennemskue, hvilke gebyrer der hørte til hvilke typer af handler, eller om gebyret var gældende i de konkrete handler. Bankerne gør ikke meget for at gøre det overskueligt at se, hvad det reelt koster at investere gennem dem,” siger David Reinhardt, der er en del af holdet bag testen af handelsplatforme. 

Her er det billigst, når du vil handle med aktier og andre værdipapirer

Til testen har vi sammensat en modelportefølje bestående af i alt 13 forskellige værdipapirer, hvor der både er aktier og investeringsforeninger, og hvor der købes danske, EU-baserede og udenlandske værdipapirer. I alt handles der for 500.000 kroner. 

Testen viser, at der er er meget store prisforskelle på at handle med værdipapirer på de forskellige handelsplatforme, men også at der er ét sted, hvor det er billigst. 

Generelt lave priser for danske værdipapirer

Det er billigst at handle danske værdipapirer, hvilket blandt andet skyldes, at der ikke skal betales vekselgebyrer, fordi handlen foregår i danske kroner. Der betales kurtage, som er gebyret for handlen, samt gebyrer for transaktion og meddelelse om beholdningsændring. 

Vil du se, hvilken handelsplatform er Bedst i Test?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?