Her får du den billigste og bedste aktiesparekonto
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her får du den billigste aktiesparekonto

Test viser, at det er meget forskelligt, hvor meget det koster dig at handle med værdipapirer via aktiesparekontoen. Se, hvilken aktiesparekonto er den billigste og tildeles Bedst i Test.

Lindi Winkel og testansvarlig Dennis Tofting Andersen · Foto: Getty Images · 14. december 2023
Kvinde investerer via aktiesparekonto

En aktiesparekonto er en nem måde at investere på, hvor du får skattemæssige fordele. Aktiesparekontoen er nemlig underlagt et såkaldt skatteregime, som betyder, at du betaler en mindre og enklere skattesats af dit afkast, end hvis du investerede på anden vis. 

I bund og grund består aktiesparekontoen af en bankkonto og et værdidepot, du kan bruge til at handle med aktier eller aktiebaserede fonde. Og det er forskelligt fra bank til bank, hvad det koster, så selv om navnet på kontoen er det samme fra bank til bank, er prisen for at handle og opbevare værdipapirer det langtfra, viser vores test af aktiesparekonti. 

Priser i testen af aktiesparekonti

I testen af aktiesparekonti ser vi på, hvad bankerne tager for at investere aktier og aktiebaserede fonde. I testen ser vi på: 

 • Årlige gebyrer for netbank/konto/depot
 • Kurtagesats på danske aktier
 • Kurtagesats på danske investeringsforeninger
 • Kurtagesats på udenlandske ETF'ere
 • Minimumskurtage 
 • Valutakurstillæg for udenlandske ETF'ere
 • Omkostninger ved at flytte en aktiesparekonto fra en udbyder til en anden

Aktier og investeringsforeninger i testen af aktiesparekonti

Note: Alle udregninger i denne test er baseret på det oprindelige loft for indskud på aktiesparekontoen i 2024 på 110.300 kr. Efter testens udarbejdelse er beløbet hævet til 135.900 kr..

Priserne i testen er udregnet ud fra et køb af i alt fem danske aktier, en dansk investeringsforening og en udenlandsk ETF for i alt 110.300 kr. (det loft for indskud på aktiesparekontoen i 2024, der stod på Skats hjemmeside indtil den 19. december 2023 - og efter udarbejdelsen af denne test). Der er ikke udenlandske aktier i testporteføljen, fordi omkostningerne i forbindelse med handel med udenlandske aktier er relativt høje i forhold til det loft for indskud, der er på aktiesparekontoen. 

Det er vigtigt at bemærke, at testporteføljen alene er lavet ud fra at kunne sammenligne omkostninger, og der ligger ingen anbefaling i de valgte aktier, fonde eller ETF’er. Men testporteføljen er sammensat med værdipapirtyper, som den i praksis kunne se ud.

Der er i alt investeret for de 110.300 kroner, og testporteføljen består af følgende aktier og aktiebaserede fonde:

 • Ambu - 7.000 kr. 
 • Ørsted -   9.000 kr. 
 • Novo Nordisk  - 11.000 kr. 
 • Vestas Wind Systems  - 13.000 kr. 
 • DSV - 14.300  kr. 
 • Sparinvest INDEX OMX C25 KL - 19.000 kr. 
 • iShares Core MSCI World UCITS ETF - 37.000 kr.

Den billigste måde at handle med værdipapirer

Når du investerer, er det vigtigt at have fokus på omkostningerne. Formålet med at investere er selvfølgelig at få et afkast, men du kan aldrig vide, hvad afkastet bliver. Omkostningerne kommer du derimod altid til at betale.

Vil du holde dine omkostninger nede, når du handler med værdipapirer, skal du investere langsigtet og ikke købe og sælge værdipapirer for ofte. 

Du betaler nemlig omkostninger, hver gang du handler. Der er også løbende omkostninger i form af fx depotgebyrer og lignende, men der, hvor omkostningerne for alvor kan løbe i vejret, er, hvis du ofte køber og sælger værdipapirer. Især handel med udenlandske aktier og fonde kan hurtigt blive dyrt.

Hvis du efterspørger rådgivning hos din bank og i den forbindelse bruger bankrådgiveren til at foretage handlerne for dig, skal du være opmærksom på, at der kan være helt andre omkostninger end dem, du ser i testen. Testen forudsætter, at du selv foretager handlerne, hvilket er den billigste måde at gøre det på.

Denne bank har den markant billigste aktiesparekonto

For at teste prisen på aktiesparekonti i forskellige banker, har vi udregnet prisen for at handle fem danske aktier, en dansk investeringsforening og en europæisk investeringsforening for i alt 110.300 kr. og have værdipapirerne stående i ét år. 

De priser, der nævnes her i testen, er individuelt bestemt ud fra handelsomfanget, og vil variere på den baggrund. Alle banker kan desuden ændre gebyrerne med forholdsvist kort varsel. 

Testen viser, at der er store forskelle på, hvad det koster at investere via en aktiesparekonto - og banken, som tilbyder den billigste aktiesparekonto, skiller sig markant ud med nul procent i handelsgebyr.

Se, hvilken aktiesparekonto er den billigste

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?