Flere billige bodylotions indeholder problemkemi
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Bodylotion: Flere billige bodylotions indeholder problemkemi

En billig bodylotion kan føles lige så lækker som en dyr. Men vores test viser, at de kan indeholde flere problematiske stoffer, som du bør være opmærksom på.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 27. januar 2020
Kvinde kigger på bodylotion

Billig bodylotion føles godt, men har problemer

Forbrugerrådet Tænk har testet bodylotions. Vi har undersøgt både billige og dyre mærker, for at se om der er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Testpersoner har blindtestet bodylotions på egen hud. Flere af de billige bodylotions klarer sig flot i testen af fugt, og bliver bedømt positivt af brugerne. 

Problemet er, at nogle af de samme billige bodylotions indeholder problematiske stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende, allergifremkaldende og kan skade miljøet.

Problematiske stoffer i bodylotion tæller i det store regnskab

De problematiske stoffer i de testede bodylotions er alle tilladte at bruge i kosmetiske produkter.

Forbrugerrådet Tænk forholder sig dog kritisk til brugen af stofferne. Flere af dem er mistænkt for at være hormonforstyrrende, allergifremkaldende, eller kan skade miljøet. 

Indholdet af de problematiske stoffer i den enkelte creme udgør ikke i sig selv en risiko. Det er derimod den samlede udsættelse for den uønskede kemi fra mange forskellige kilder, der kan udgøre et problem.

Uønsket kemi er ikke nødvendig

Testen af bodylotions viser, at det er muligt at fremstille gode produkter uden at bruge disse stoffer, og der er ikke umiddelbart sammenhæng mellem pris og indhold af de uønskede stoffer. 

For der er også billigere cremer i testen, der er miljømærket og derfor uden de problematiske stoffer. En af de dyrere cremer indeholder også problematisk kemi, så tjek altid din creme i appen Kemiluppen, hvis du vil undgå uønsket kemi.

Undgå disse bodylotions, hvis du vil undgå uønsket kemi

Den bodylotion, som klarer sig dårligst i Forbrugerrådet Tænks test, indeholder hele 4 stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det ene af stofferne er forbudt i plejeprodukter til børn under 3 år.

Klik på navnet på den enkelte bodylotion, for at se hvilke typer uønsket kemi den indeholder samt dens samlede bedømmelse i testen.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?