Airfryer - Disse er de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse airfryers er de bedste i test

Hvilken airfryer er bedst til at tilberede mad med varm luft og kun lidt olie? Vi har testet 24 airfryers. Se vores anbefalinger her.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 25. april 2024
Airfryer disse er de bedste - med Anbefaler logo

Med en airfryer kan du nemt og hurtigt tilberede mad som pommes frites, grønsager, fisk og kød, som ellers skal steges i ovn eller frituresteges.

Teknikken i de små varmluftsovne er en mellemting mellem stegning og bruning. Mængden af olie er meget lille, så tilbereder du maden i en airfryer, er det sundere end ved traditionel friturestegning. Tilberedningstiden er også ofte kortere end ved en normal varmluftsovn.

Disse airfryers har vi testet

Modellerne i testen af airfryers er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af de airfryers, du finder i handlen. Vi har både testet maskiner, som producenten siger er PFAS-frie og maskiner, hvor producenten ikke oplyser om der er PFAS i.

Følgende mærker er testet:

Casper Sobczyk, GreenPan, Instant, Jocca, Masterpro, Ninja, Nutribullet, Philips, Princess, Tefal og Xiaomi

Airfryers er testet for, hvor gode de er til at tilberede maden, tilberedningstid, energiforbrug, byggekvalitet og sikkerhed. Vores test viser, at mange airfryers er udmærkede maskiner, men der er stor forskel på størrelse og energiforbrug, så se dig godt for før du investerer i en af de populære maskiner.

Varmluft giver ikke altid ens varmefordeling

I testen af airfryers tilbereder vi bl.a. pommes frites. Her har tre eksperter på laboratoriet vurderet farve, udseende og tekstur.

I testen er nogle airfryers ikke i stand til at lave gode, sprøde fritter. I samme portion kan man både få fritter, der er brændt, og andre der slet ikke er stegt. Det viser, at varmefordelingen ikke altid er god nok. I vores test kan du under ’tilberedning – Sensorisk bedømmelse’ se hvor god den enkelte airfryer er til at give en ensartet og sprød tilberedning.

Disse airfryers får Anbefaler

I testen får to airfryers vores Anbefaler mærke. De opnår begge en samlet bedømmelse på god. Den ene airfryer er stor og rummelig, den anden er mindre og egner sig bedst til tilberedning af mindre portioner

Vil du læse hele artiklen om airfryer?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?