Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Bodylotion: Flere billige bodylotions indeholder problemkemi

En billig bodylotion kan føles lige så lækker som en dyr. Men vores test viser, at de kan indeholde flere problematiske stoffer, som du bør være opmærksom på.
Af Lars Nøhr Andresen
27. Januar 2020
Foto: Getty Images

Billig bodylotion føles godt, men har problemer

Forbrugerrådet Tænk har testet bodylotions. Vi har undersøgt både billige og dyre mærker, for at se om der er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Testpersoner har blindtestet bodylotions på egen hud. Flere af de billige bodylotions klarer sig flot i testen af fugt, og bliver bedømt positivt af brugerne. 

Problemet er, at nogle af de samme billige bodylotions indeholder problematiske stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende, allergifremkaldende og kan skade miljøet.

Problematiske stoffer i bodylotion tæller i det store regnskab

De problematiske stoffer i de testede bodylotions er alle tilladte at bruge i kosmetiske produkter.

Forbrugerrådet Tænk forholder sig dog kritisk til brugen af stofferne. Flere af dem er mistænkt for at være hormonforstyrrende, allergifremkaldende, eller kan skade miljøet. 

Indholdet af de problematiske stoffer i den enkelte creme udgør ikke i sig selv en risiko. Det er derimod den samlede udsættelse for den uønskede kemi fra mange forskellige kilder, der kan udgøre et problem.

Læs om cocktaileffekten på kemi.tænk.dk

Uønsket kemi er ikke nødvendig

Testen af bodylotions viser, at det er muligt at fremstille gode produkter uden at bruge disse stoffer, og der er ikke umiddelbart sammenhæng mellem pris og indhold af de uønskede stoffer. 

For der er også billigere cremer i testen, der er miljømærket og derfor uden de problematiske stoffer. En af de dyrere cremer indeholder også problematisk kemi, så tjek altid din creme i appen Kemiluppen, hvis du vil undgå uønsket kemi.

Læs om appen Kemiluppen på kemi.taenk.dk

Undgå disse bodylotions, hvis du vil undgå uønsket kemi

Den bodylotion, som klarer sig dårligst i Forbrugerrådet Tænks test, indeholder hele 4 stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det ene af stofferne er forbudt i plejeprodukter til børn under 3 år.

Klik på navnet på den enkelte bodylotion, for at se hvilke typer uønsket kemi…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb